Од министерството додаваат дека треба да се направи разграничување на поимите настава и учебна година, а дека тука стои дека учебната година трае до 31 август, за разлика од наставната која е пократка.

МОН: Учебната година ќе заврши како и секогаш, на 10 јуни

Децата и родителите од утринава беа збунети откако во службен весник излезе информација во која стои дека новата учебна...

Катерина Крстиќ / 1 октомври, 2020 23:54

За училиштата кои ќе работат со физичко присуство, Министерството за образование и наука апелира до директорите, наставниците, родителите и учениците да се придржуваат на строгите мерки за заштита од Ковид 19, бидејќи тие се клучни за спречување на ширење на заразата.

ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА ГОДИНА: Се одржуваат првите часови и со физичко присуство и преку онлајн платформата

Денеска и официјално започна новата учебна година. Во 600 училишта во државата се одржува настава со физичко присуство, a за...

Катерина Крстиќ / 10:07

Царинската управа денеска објави оглас за нови вработувања за 78 нови работни позиции.

“МАСОВНО” вработување на царина. Отворени 78 нови работни места

По објавувањето на оглас на ЈП за државни патишта за 84 вработени на македонските патарини, денеска е објавен уште еден за...

Перо Милчин / 8 јануари, 2019 11:57