Македонската академска јавност се повеќе обединета дека уставните измени не смее да поминат, со што по подолго време државата добива јасна критичка маса со аргументи

Оваа багра ниту Господ не може да ја спаси од нејзиниот народ!

И угледниот македонски професор при Универзитетот Колумбија во САД, Росоклија, се огласи на социјалните мрежи во врска со...

Мартин Попоски / 19 ноември, 2018 7:27

Професорот Росоклија со пост на социјалните мрежи во кој констатира дека амбасадорите што можат самостојно да мислат не ги праќаат на Балканот и сигурно не во Македонија

Росоклија и францускиот “тапанар”

Надворешниот член на МАНУ, професор – доктор Горазд Росоклија, кој работи на Универзитетот Колумбија во САД, на социјалните...

Мартин Попоски / 6 ноември, 2018 8:23

Професорот Росоклија со пост на социјалните мрежи смета дека бојкот на собраниската седница за уставни измени ќе се стигне и до конечна победа за Македонија на Македонците

Професор Росоклија со повик за бојкот на собраниската седница

Надворешниот член на МАНУ, професор – доктор Горазд Росоклија, кој работи на Универзитетот Колумбија во САД, со став за Собраниската...

Мартин Попоски / 16 октомври, 2018 11:45

Росоклија до Заев, извинете му се на Македонскиот народ, почнете за зборувате вистина, потоа станете партнер а не потчинет во дијалогот и опкружен сте со непослушни и неспособни

Да му се извините на народот, да почнете да ја зборувате вистината

Професорот Росоклија со “насоки” до премиерот Заев, што треба да направи сега, откако референдумот е мртов. Имено македонскиот...

Мартин Попоски / 11 октомври, 2018 6:48

Росоклија за "доктор" Хан, "не очекував совет кој не е криминален со оглед дека Хан и докторатот го има добиено на незаконски начин, и тоа се нели "европските" вредности"

Росоклија открива дека Хан извршил плагијат на својот докторат

Надворешниот член на МАНУ, професор – доктор Горазд Росоклија, кој работи на Универзитетот Колумбија во САД, ја објаснува...

Мартин Попоски / 7 октомври, 2018 9:55

Професорите со кои контактирав во Франција, повеќето правници, не можат да ни се начудат на "умот", поточно на немањето ум, немањето лично и немањето национално достоинство

Росоклија: Излегување на референдумот е национално предавство

За професорот Горазд Росоклија од Медицинскиот факултет при Универзитетот Колубија, во Њујорк, излегување на референдумот...

Мартин Попоски / 26 септември, 2018 9:13

Угледниот професор Росоклија е повеќе од убеден дека референдумот на овој или оној начин ќе е чин на фалсификат, но е загрижен што потоа

Росоклија: Јасно е дека подготвуваат фалсификат, но како мислат фалсификатот да им помине?!

Професорот Горазд Росоклија во својата колумна пишува дека референдумот ќе заврши со фалсификат. Го потценија македонскиот...

Мирко Бачиќ / 5 септември, 2018 6:41