Тој објасни дека екипи на Градот Скопје и на ЈСП досега работеа на подготовка на техничката документација за овој систем!

ИСТОРИСКИ ДЕН ЗА СКОПЈЕ: ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ДЕЦЕНИИ, ОФИЦИЈАЛНО ЗАПОЧНУВА ПОСТАПКАТА ЗА ИЗГРАДБА НА БРТ

ИСТОРИСКИ ДЕН ЗА СКОПЈЕ: ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ДЕЦЕНИИ, ОФИЦИЈАЛНО ЗАПОЧНУВА ПОСТАПКАТА ЗА ИЗГРАДБА НА БРТ! Со вчерашното потпишување...

Мирко Бачиќ / 22 април, 2021 12:30

Локацијата е во трета зона каде е предвидена изградба на три ката со 40 % искористеност на земјиштето.

Георгиески: Ќе се гради хотел кај поранешниот ресторан и дискотеката Парк

Хотел ќе се гради во месноста Гоирица, на 50 метри од езерото, на локацијата на која се наоѓаат поранешниот ресторан и дискотека...

Стојче Бушин / 25 февруари, 2021 6:14

За градоначалникот Сашо Поцков, сите инфраструктурни проекти се од огромно значење за развој на општина Гевгелија како и за регионот.

Бочварски: Годинава започнуваме со градба на гасоводот од Неготино до Гевгелија

До средина на оваа година ќе извадиме одобрение за градење а до крај на годината, а може и порано да распишеме тендер за изградба...

Рејхан Бајрами / 4 февруари, 2021 14:58

Покрај спортската сала се предвидува и изградба на дополнителна просторија за физичко и во подрачното училиште „Кирил и Методиј“ во Страчинци.

Заев: Ќе градиме уште спортски сали за младите

Денеска претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, заедно со градоначалникот на Општина Гази Баба, Борис...

Рејхан Бајрами / 24 јануари, 2021 20:34

Ја посети локацијата на која што треба да биде изградена фотоволтаичната централа, прва во сопственост на АД ЕСМ.

СЕ ГРАДИ ФОТОВОЛТАИЧНАТА ЦЕНТРАЛА ВО РЕК ОСЛОМЕЈ

Генералниот директор на АД ЕСМ Васко Ковачевски, оствари работна посета на РЕК Осломеј, Кичево. Ја посети локацијата на која...

Стојче Бушин / 27 август, 2020 18:58

Базата Усени ја направи во јуни минатата година, а за неа, нема ниту еколошка дозвола, како што налага Законот за животна средина, па така, објектот е еден од оние кои го загрозува статусот УНЕСКО на Охрид.

(ВИДЕО) Денеска се руши бетонската база од советникот Нефи Усеини

Денеска се руши бетонската база која без никаква документација и спротивно на законот, советникот на Општина Охрид, Нефи...

Стојче Бушин / 10 јули, 2020 20:45

Покрај подобрувањето на условите во установите, ги зголемивме и платите на здравствените работници, дадовме повеќе од 5000 согласности за вработување и го вративме достоинството на сите вработени во јавното здравство, тврди министерот!

Струмица добива нов болнички објект!

Струмица добива нов болнички објект. По 33 години новото крило со површина од 6.000 м2 во Општата болница го завршивме, вели министерот...

Стојче Бушин / 13 јуни, 2020 16:52

Ништо од ветувањата за повеќе паркови во Скопје

(фото доказ) Предизборен поздрав за граѓаните на Ѓорче Петров, градоначалникот урива парк ќе гради згради

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров Наумовски во својата предизборна кампања постојано потенцираше дека најважен дел...

Узунов Бобан / 19 април, 2019 12:05