Факт е дека како резултат активностите на овој проект и на низата други значајни сеопфатни проекти оваа година не разговараме за загаден воздух во главниот град, односно имаме огромно намалување на бројот на денови со надминати концентрации на пи-ем честички.

Заев: На Светскиот ден на животната средина веќе не разговараме за загаден воздух како резултат на сеопфатни акции на сите засегнати страни

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев вчера зеде учество во активноста што ја организираше Град Скопје...

Сара Фемина / 8 јуни, 2021 7:20

Фазлиќ рече дека голем број мигранти заминале за Сараево откако изгоре логорот за мигранти во Липа пред неколку дена, а оние што останаа сами се обидуваат да направат привремено сместување, со оглед на тоа што никој од властите не презема ништо.

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА БИХ ПРЕДУПРЕДУВА: Во градот има околу 3.000 мигранти, ситуацијата е многу тешка, се обидуваат сами да направат сместување!

Во моментов има околу 3.000 мигранти во БИХ и ситуацијата е исклучително тешка, рече градоначалникот Сухрет Фазлиќ. Фазлиќ...

Рејхан Бајрами / 28 декември, 2020 10:13

На почетокот на седницата, исто така, ќе се верификува мандат на член на Советот на Град Скопје кој доаѓа на местото на прерано починатиот советник и заменик – градоначалник Енвер Малиќи.

ЗАЕДНИЧКИОТ ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР МЕЃУ ГРАДОТ И ОПШТИНИТЕ ПРЕД СОВЕТНИЦИТЕ НА ГРАД СКОПЈЕ

На денешната 59-та седница Советот на Град Скопје ќе одлучува за воспоставување меѓуопштинска соработка меѓу Градот Скопје...

Владо Марин / 9 декември, 2020 10:12

Центарот е опремен со интерактивен панел кој овозможува 3Д модели од анатомија, микроскопи, анатомски модели од човековото тело, модели на ДНК, целосен хемиски лабораториски сет и апарат за дестилација.

НОВ ЕДУКАТИВЕН ЦЕНТАР ЗА ПРИРОДНИ НАУКИ ОТВОРЕН ВО ДКЦ „КАРПОШ“

Во Детскиот културен центар „Карпош“ денеска беше отворен нов едукативен центар кој ќе можат да го користат деца и млади...

Владо Марин / 15 октомври, 2020 14:58

На територијата на градот Бишкек се воведува полициски час од 21 до 5 часот наутро.

ПОЛИЦИСКИ ЧАС ВО ГЛАВНИОТ ГРАД НА КИРГИСТАН: Забранети се демонстрации, собири и масовни спортски настани!

Командата на градот Бишкек воведе полициски час во главниот град на Киргистан, објави градскиот секретаријат за внатрешни...

Рејхан Бајрами / 10 октомври, 2020 15:12

За реализација на овој план, однонсно создавање нов град со околу 10.000 жители била задолжена Агенцијата за просторно планирање.

Никола Груевски имал план за создавање нов град: Еве каде требало тој да се наоѓа

По 10 години владеење, ВМРО-ДПМНЕ, веќе 4 години не е на власт. Во периодот на нивното владеење се случија поголеми промени во...

Катерина Крстиќ / 29 септември, 2020 11:51

- Градот Скопје избра решенија за три летни сцени во Градскиот парк, но не може да направи затворен објект во паркот.

ДЕБАТА: ИНДУСТРИЈАТА ЗА ОРГАНИЗАЦИЈА НА НАСТАНИ ВО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЈА

Како работи индустријата за организација на настани во услови на пандемија, дали ќе биде исплатливо да се работи со 30 проценти...

Владо Марин / 14 септември, 2020 16:49

Инспекциските служби во наредниот период ќе работат на пронаоѓање на лабараторијата која несоодветно го одложила медицинскиот отпад, по што истите ќе бидат санкционирани.

ГРАДСКИТЕ ИНСПЕКТОРИ ТРАГААТ ПО ОДЛОЖУВАЧОТ НА МЕДИЦИНСКИ ОТПАД КАЈ САЛАТА БОРИС ТРАЈКОВСКИ

И овој викенд продолжија активностите на екипите на Градскиот инспекторат со поддршка на Еко-патролата на ЈП „Комунална...

Владо Марин / 24 август, 2020 18:30