Палењето на знамето го спречиле мештаните кои во тоа време биле во близина на споменикот.

СКАНДАЛ ВО ГРАЧАНИЦА НА ДЕНОТ КОГА ПОЧИНА СРПСКИОТ ПАТРИЈАРХ: Обид да се запали знамето на Србија

Синоќа непознати лица запалија оган под јарболот со знамето на Србија во центарот на Грачаница, покрај споменикот на Милош...

Рејхан Бајрами / 21 ноември, 2020 10:31

После проверката во нивата, утврдено е дека станува збор за рачна бомба М75.

Србин во Грачаница пронајде бомба во нива ! Дали е ова порака до српскиот народ на Косово ?

Србин од Грачаница, Косово, вчера утрото кога ја обработувал својата нива, пронашол во земјата чуден предмет, кој подоцна...

Сара Фемина / 25 март, 2019 18:46