Министерот за животна средина потенцира дека оваа зима поради кризата ќе има поголемо аерозагадување и најави засилени инспекциски контроли

Државата ќе гори мазут, граѓаните нека внимаваат што горат

Државата ќе увезува јаглен и мазут, но граѓаните да внимаваат да не се греат со загадувачки материјали. Министерот за животна...

Мате Парлоф / 4 октомври, 2022 6:04

Од БЕГ информираат дека за домаќинствата и правните субјекти во Скопје кои се приклучени на централниот систем за топлинска енергија, од 15 октомври 2020 година ќе започне регулираниот период за редовна испорака на топлинска енергија, кој вообичаено трае, сѐ до 15 април следната година.

Денеска започна новата грејна сезона

Денеска започна грејната сезона 2020/2021 за потрошувачите приклучени на системот за централно греење во градот Скопје со кој...

Владо Марин / 15 октомври, 2020 16:26

Горд сум што нашите институции ги претвораме енергетски поефикасни. Второто најголемо родилиште во државата, повеќе нема да биде причинител за загадување на градот Скопје, вели министерот Филипче!

Оваа грејна сезона, болницата „Мајка Тереза“ во Чаир ќе се загрева на нов систем со течен гас

Оваа грејна сезона, болницата „Мајка Тереза“ во Чаир ќе се загрева на нов систем со течен гас.   Горд сум што нашите институции...

Владо Марин / 19 септември, 2020 19:08