Ефектот на климатските промени

(видео) Климатските промени ќе ги поплават сите големи градови од Њу Јорк до Шангај

Во извештајот се спомнува дека глечерите од Хималаите до Антарктикот забрзано се топат и дека градовите како Њујорк или...

Узунов Бобан / 26 септември, 2019 7:14

Извори цитирани во други медиуми различно тврдат дека американскиот претседател се шегувал или сериозно се надевал да ја прошири територијата на САД.

ГРЕНЛАНД МУ ОДГОВОРИ НА ТРАМП: “Не сме на продажба”

Владата на Гренланд соопшти дека нејзината територија не е на продажба, по извештаите дека претседателот на САД Доналд Трамп...

Рејхан Бајрами / 17 август, 2019 11:47

Неколку инструменти кои вршат мерење, вклучувајќи и еден на метеоролошката станица сместена во највисокиот дел од централното подрачје на Гренланд, ретко може да се забележи покачување на температурата до 0 степени. Но, на 30 јули се случи нешто неочекувано, а температурата во тој дел од островот не само што ја достигна споменатата температура, туку и ја надмина истата.

Пекол на земјата, планетета се топи: На Алјаска температурата е 32 степени

На крајот на јули дојде до најголемо топење на Гренланд, тоа се неколку милијарди тони вода слеани во Атланскиот океан, што...

Валерија Петрова / 7 август, 2019 12:31