Македонците во Грција преку ова писмо, сакале да ги добијат своите права, по низата неправди кои им беа нанесени. 

Грчката црква не дозволува литургии на Македонски јазик за Македонците кои живеат во Грција

Грчката Црква не дозволува литургии на македонски јазик, за Македонците кои живеат на територијата на Северна Грција. Вчера...

Катерина Крстиќ / 5 април, 2019 14:39

Грчката влада постигна т.н. условен договор за отстранување од платниот список на име јавна администрација на 10.000 свештеници кои годишно од буџетот земаа 200 милиони евра

Ципрас тврди дека се “испазарил” со грчката Црква

По најавите на премирот на Грција и претседател на левичарското движење Сириза, дека ќе поднесат измени на 30 члена на Уставот,...

Мирко Бачиќ / 7 ноември, 2018 11:20