Кандидатурата на Талески, министерот за надворешни работи Никола Димитров ќе ја достави на владина седница в четврток.

Дане Талески ќе биде амбасадор во НАТО

Советникот за надворешна политика на премиерот Зоран Заев, Дане Талески е кандидат за амбасадор во НАТО, потврдија владини...

Весна Петровска / 10 декември, 2019 12:07

Жерновски имал три пожелни дестинации за амбасадор: Обединети Нации во Њу Јорк, НАТО-Брисел или ОН-Женева

Жерновски заминува за амбасадор во Женева!?

Како што наближуваат изборите, така се зголемува редицата во чекалната за амбасадорски места. Заменик министерот за надворешни...

Данаил Михајловски / 6 ноември, 2019 9:31