И, тука би ја затвориле историската читанка и потсетување на чистите факти. Заклучок е дека за државата Македонија се бореле, заедно, и комунисти, и социјалисти и вмровци

ЛАТАС: “ЗОРАН ЗАЕВ со пенкало, избриша сопствена нација, историја и држава”

Еве, деновиве вадиме десет месеци од погребувањето на Македонија, на 11 јануари со колективно извршена егзекуција во присуство...

Сара Фемина / 15 октомври, 2019 20:10

Во Кавадарци не издржала ниту 2 часа, а во Неготино целосно исчезнала за 24 часа, а за Прилеп до сега нема информација дали револтираните граѓани извршиле герилска акција.

Двојазични табли во Неготино, Кавадарци и Прилеп – ВЕТУВАЊЕТО НА ЗАЕВ НЕ ВАЖИ!

Покрај Неготино, двојазичните табли биле поставени на Фондовите за пензиско и инвалидско осигурување во Кавадарци и Прилеп,...

Весна Петровска / 22 септември, 2019 14:11

По претседателските избори во април Владата најави двојазични табли со новото име на државата,

По изборите институциите ќе добијат двојазични табли со новото име

По претседателските избори во април Владата најави двојазични табли со новото име на државата,објави 24 вести. Генералниот...

Катерина Крстиќ / 25 март, 2019 17:50

Не македонската Влада соопшти дека целиот Закон за двојазичност е доставен на оценување во Венецијанската комисија.

Во Македонија не се почитува ниту устав, ниту закон

ВО МАКЕДОНИЈА ЦАРУВА САМОВЛАСТИЕ! НЕ СЕ ПОЧИТУВА НИТУ УСТАВ, НИТУ ЗАКОН, НИТУ ЕДНА ИНСТИТУЦИОНАЛНА ОДЛУКА НЕ ТРАЕ ПОВЕЌЕ...

Перо Милчин / 4 февруари, 2019 15:55

На албански јазик на прес конференцијата зборуваше и Вицепремиерот Бујар Османи со генералната секретарка на Регионалниот Совет за соработка Брегу која е по потекло од Албанија.

Градоначалникот Коцевски изнервиран : “Преведи на Македонски или ќе го напуштам пресот”

Двојазичноста на СДСМ и ДУИ во пракса предизвикува многу големи проблеми дури и меѓу нивните функционери. Градоначалникот...

Рејхан Бајрами / 28 јануари, 2019 20:04

Вработување по етнички клуч на нова основа

Покрај со Рамковниот, Албанци ќе се вработуваат и според Законот за јазици

Покрај квотата утврдена за вработувања по етнички клуч, според рамковниот договор се вработуваа и другите помали етнички...

Узунов Бобан / 18 јануари, 2019 8:39

Спротивно на Уставот, без потпис на претседателот, Законот за двојазичност се објави во службен весник. Со тоа Македонија станува и официјално двојазична држава, што е одлика на федерално уредување на земји со два народи

Лагите на Заев за двојазичноста

“Кој бе тоа ќе спроведе во Радовиш, во Прилеп, во Кавадарци двојазичност. Глупости невидени, до каде забегаа. Ова е невидено“,...

Данаил Михајловски / 16 јануари, 2019 7:56