Тој се огласи и по сите шпекулации за вчерашното гласање и истакна дека нема броење на гласовите.

Дерковски: Не е вистина дека се броеле гласовите од вчерашниот ден!

Гласањето вчера помина одлично без никаков проблем. Одличен почеток за овој изборен процес. Денеска избирачките одбори нема...

Катерина Крстиќ / 14 јули, 2020 10:57

Доверливиот материјал за гласање е изработен од АД печатница „Киро Дандаро“ – Битола, а денеска беше дистрибуиран до гласачките места. Претседателот на Државната изборна комисија, лично вршеше увид на доставениот материјал.

Деркоски повика на масовна излезност за изборите: Граѓаните да не се плашат за своето здравје!

Денеска претседателот на ДИК, Оливер Дерковски изјави дека граѓаните не треба да се плашат за своето здравје и повика на...

Катерина Крстиќ / 10 јули, 2020 10:35

Владата си зема за право да со уредба ги дерогира уредбите од Изборниот законик.

Дерковски: Уредбата на владата претставува дерогирање на Изборниот законик

Во Централниот Дневник на Канал 5, Оливер Дерковски, првиот човек на Државната изборна комисија вели дека уредба донесена...

Катерина Крстиќ / 11 јуни, 2020 20:37

Дали ќе биде постигнат цензусот од 40 % за успешни претседателски избори ?

Дерковски од ДИК: Доколку нема цензус, Талат Џафери ќе одлучи кога ќе има нови претседателски избори

Претседателот на Државната изборна комисија (ДИК), Оливер Деркоски, ги повика сите учесници на изборите да обезбедат фер...

Узунов Бобан / 20 април, 2019 9:00