Дука освои 4.291 глас, односно 49,69 отсто, додека за неговиот противкандидат Беким Поцеста од Алијансата за Албанците Алтернатива, гласале 4.153 или 48,09 отсто.

ДИК официјално: Во Дебар победи Дука, разликата пред Поцеста е само 138 гласа

Според првичните резултати од Државната изборна комисија, од гласањето за вториот изборен круг, најмногу гласови добил Хекуран...

Рејхан Бајрами / 15 ноември, 2021 6:01

Со објаснување дека приговорите немаат основа, членовите на Комисијата едногласно изгласаа дека се одбиени трите приговори на ДУИ.

ДИК објави конечни резултати во неколку општини, се разгледувале и приговорите

Државната изборна комисија вчера ја одржа 38-та седница на која одлучуваше по поднесените приговори од подносителите на листи...

Перо Милчин / 5 ноември, 2021 5:01

ДКСК утврдила 710 случаи на неподнесување анкетен лист за имотна состојба

ДКСК утврдила 710 случаи на неподнесување анкетен лист за имотна состојба

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) од увидот во изданијата на Службен весник од 2021 година и по увидот...

Рејхан Бајрами / 1 ноември, 2021 12:21

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните на Република Македонија можеа да гласаат во вториот круг од Локалните избори. По затворањето на избирачките места ќе можат да гласаат само лицата кои во тој момент се затекнале во објектот каде што се гласа.

До 18.30 часот гласале 555.943 гласачи, излезноста 48,88 проценти

Државната изборна комисија вечерва на прес конференцијата во 19 часот соопшти дека 48.88 % е вкупната излезност на гласачите...

Сара Фемина / 31 октомври, 2021 19:22

Највисока излезност има во општините Вевчани со 75,6 отсто, Конче со 73,15 отсто, Ранковце со 71,08 отсто и над 60 отсто имаат општините Пробиштип, Пехчево, Росоман, Дебар, Македонски брод, Демир Хисар, Лозово и Демир Капија.

Излезноста на изборите до 17 часот e 42,85 отсто

Од 83,29 отсто обработени податоци, односно 2044 избирачки места, процентот на излезност на гласачите за вториот круг локални...

Мирко Бачиќ / 18:08

Излезноста на гласачите до 15 часот е 34, 22 отсто. Останува истиот тренд.

ИЗЛЕЗНОСТА ВО ВТОРИОТ КРУГ ОД ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ ДО 15 ЧАСОТ Е 34,22 ОТСТО

Во цела држава се гласа мирно, со користење на уредите за отпечаток од прст и без никакви проблеми, изјави на прес-конференција...

Сара Фемина / 16:06

Правото на глас на локалните избори до 13 часот го искористиле околу 315 илјади гласачи или близу 25 проценти.

Излезноста до 13 часот 24,87 %, во првиот круг била 20,55%

Правото на глас на локалните избори до 13 часот го искористиле околу 315 илјади гласачи или близу 25 проценти.  Според податоците...

Рејхан Бајрами / 15:33

Овој пресек покажува дека Ранковце е општина со највисока излезност, 15,23 отсто, Конче 13,14 %, Пехчево 13.73%, Зелениково 11.74%, Кратово 10.86%, Пробиштип 11.05%, Демир Хисар 10.91%, Вевчани 12.58%, Ресен 9.18%, а најниска Сарај со 1,64% излезност!

Излезноста на изборите до 9 часот е 5,25 отсто, во првиот круг беше 3,64

Според последните податоци објавени на веб-страницата на Државната изборна комисија, до 09:00 часот вкупно гласале 64.196 гласачи....

Перо Милчин / 10:13