Митровден е празник посветен на светиот великомаченик Свети Димитриј, кој секоја година се празнува на 8 ноември.

ЗА МНОГУ ГОДИНИ МИТРОВДЕН

Денеска е голем христијански празник Митровден а именден празнуваат: Димитрија, Митре, Димо, Димко, Димана, Димка, Мите, Димитрина,...

Катерина Крстиќ / 8 ноември, 2022 4:00