Најголемиот дел од сумата се потрошени на угостителски услуги во земјава, во странство и во хотели, а не се малку ни сумите за другите трошоци како што се авионски карти и гориво за патувања.

Адеми, директорот за странски инвестиции за 10 месеци потршил 46 илјади евра за кафеани и хотели!

Од март до декември 2018 година, директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извоз – „Invest in North Macedonia“ Вулнет...

Рејхан Бајрами / 4 мај, 2019 15:17

Петнаесет години во Истражниот затвор во Шутка не е закована ниту една шајка, а уште помалку да се работи на реконструкција на објектот.

Котевски: „Ако дојде Груевски во Шутка, никој нема да го чепне, му гарантираме безбедност„

Една година на функцијата директор на Истражниот затвор во Шутка е Ѓоко Котевски. На местото е дојден од Управата за водење...

Рејхан Бајрами / 20 март, 2019 23:06

Во вооружен напад вчера на пладне ранет е економскиот директор на Клиниката за гинекологија Ваљон Беља.

Економскиот директор на Клиниката за гинекологија и акушерство, Ваљон Беља вчера бил ранет во вооружен напад

Економскиот директор на Клиниката за гинекологија, Ваљон Беља бил ранет во вооружен напад вчера попладне во Топанско Поле. Според...

admin@magazin / 21 декември, 2018 7:59

Извори од Собранието коментираат дека новото работно место на Тунтев е наградно за улогата на посредник кон опозиционите пратеници за поддршка на уставните измени

Тунтев заминува во АЦВМ за плата три пати повисока од пратеничката

Томислав Тунтев ја напушта пратеничката функција и ќе директорува со Агенцијата за цивилна и воздушна пловидба. Високи извори...

Мартин Попоски / 23 ноември, 2018 6:20

Општина Прилеп формира ЈП за Енергетика, иако гасификацијата на градот проектирано е да започне за 30 години, новиот директор, очекувано роднина на градоначалникот Јованоски

Градоначалникот на Прилеп си вработи роднина за директор на ЈП

Градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски, од редовите на СДСМ, си вработил близок роднина за директор на ЈП Енергетика. Караванот...

Мирко Бачиќ / 31 октомври, 2018 6:02

Откако Кировски им забрани на вработените на Телма да "имаат сопствен став и мислење", тој прв го прекрши правилото, и ги навредуваше и исмеваше на социјалните мрежи

ЗНМ, ССНМ и МАН со осуда за забраната на Телма за коментирање на интернет

По официјалната потврда за забраната за личен став и постови на социјалните мрежи од директорот на Телма, Атанас Кировски,...

Мирко Бачиќ / 18 октомври, 2018 9:03