Таа ја потенцираше транспарентната постапка за избор на професионалната Комисија за спречување и заштита од дискриминација, која има задача ефикасно, објективно, независно и принципиелно да работи во интерес на граѓаните.

Шахпаска: Убавината на општеството ја прават различностите, денес го одбележуваме 1 март – Ден на нула дискриминација

По повод 1 март – Денот на нула дискриминација, министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, порача дека...

Стојче Бушин / 1 март, 2021 11:46

Филипче не сакал ни да разговара за "златна средина" во покачувањето, но за целокупниот медицински персонал, со што е јасно зошто Македонија речиси остана без лекари

Филипче дискриминира 22 илјади медицински лица што не се лекари

Министерот за здравство Венко Филипче “од ракав” ги подели лекарите со медицинските работници на позаслужни и помалку...

Мартин Попоски / 23 ноември, 2018 12:07