Индексот на доларот, кој го покажува движењето на американската вредност во однос на другите шест најважни светски валути, минатата недела падна за 0,2 отсто, на 104,69 поени.

Еврото зајакна во однос на доларот

На светските пазари курсот на европската валута во однос на доларот порасна минатата недела, откако американските и европските...

Мате Парлоф / 18 декември, 2022 11:47

Индексот на доларот, кој ја покажува вредноста на САД во однос на другите шест главни светски валути, минатата недела зајакна за 0,9 отсто, на околу 104,60 поени и во еден момент достигна 105,01 поени, ново највисоко ниво од 2002 година.

Доларот значително зајакна во однос на другите валути

На светските берзи вредноста на доларот во однос на кошницата валути порасна минатата недела, шести пат по ред, бидејќи Федералните...

Едмонд Бекири / 16 мај, 2022 5:48

Индексот на менаџери за набавки на производството во САД, пресметан од Институтот за управување со набавки (ИСМ), падна за 1,3 поени во септември на 47,8 поени, втор последователен месец од падот на индексот.

АМЕРИКАНСКАТА БЕРЗА НА КОЛЕНА: Доларот потона

Идексот на американската берза сдилно падна во последните два дена при што следи загриженост на инвеститорите поради нивните...

Весна Петровска / 3 октомври, 2019 13:12

Турскиот претседател му објави "војна" на американскиот долар, откако побара секоја држава да си тргува со националната, сопствена валута, а не амерички долари

Ердоган повика државите каде што се зборува турски јазик да тргуваат со националните валути

Турскиот претседател, Реџеп Тајип Ердоган, истакна дека зависноста на меѓународната трговија од американскиот долар треба...

Мирко Бачиќ / 4 септември, 2018 7:33

По низата обвинувања од САД за труење на поранешен советски шпион и санкции Русија возвраќа со економски контра мерки

Русите му велат збогум на американскиот долар

Москва ќе го намали бројот на американските хартии од вредност кои ги поседува како одговор на новите санкции воведени од...

Мирко Бачиќ / 13 август, 2018 6:49