Ти им требаш само за гласање. За друго не те сметаат за човек, туку за бројка на избирачкиот список која постои само додека се гласа. Пред и потоа, ти си никој и ништо за нив. Дали си никој и ништо?!

Латас: Излези, испери го срамот од себе! Гласај против Фамилијата!

Доаѓа денот, еве го. Стани, изми го лицето и облечи чиста облека, да се види убавото од тебе и на тебе. Ова е твој ден. Ден што...

Катерина Крстиќ / 13 јули, 2020 9:47

Владата и СДСМ на Боки 13 му давале потпис, писмени препораки за рекет и јавно му помагале да изгради слика за моќен човек близок до власта. Човек на кој не смее да му се одбие рекет. Така и било, без тие препораки и поддршка Боки не би можел да го рекетира ни Сејдо, автомеханичарот мој, а камоли олигарсиве.

ЛАТАС: Телефонот на Боки Тредичи се крие како најголема државна тајна!

Прво збор-два за коронава. Филипче прима плата само за да ни каже колку има нови заболени и умрени, и ништо друго не работи...

Катерина Крстиќ / 21 јуни, 2020 22:26

Не е вирус се што убива. Последиците од нечии дејствувања се смртоносни. Само што смртта во тој случај доаѓа многу подоцна, помакотрпна е и помасовна.

Корона интелектуалец – Каракамишева, корона новинар – Латас и корона носител на правда – Катица

Не е вирус се што убива. Последиците од нечии дејствувања се смртоносни. Само што смртта во тој случај доаѓа многу подоцна,...

Магдалена Стојмановиќ / 3 февруари, 2020 11:58

А пред избори СДСМ има едноставна кампања: ветувања секому според потребите, земање кредити, билдање буџет и купување гласови. Буџетот за наредната година е четири милијарди евра! Заев сега троши 600 милиони евра повеќе од Груевски во 2016-та, последната година на власт. Тоа се нови 600 милиони евра кои владата ќе ги земе од нас, граѓаните и фирмите преку повисоки такси и даноци, од казни и секој ден нови и нови давачки.

Латас: Ги изедоа баклавите па ветуваат јуфки за сите

Баклавата ја изедоа, и сега пред нас стои само празната тепсија, што би рекол Заев, со верба дека гладните ќе се нахранат од...

Катерина Крстиќ / 18 ноември, 2019 10:24

Ние за тоа време, натоварени како говеда во камионот позади, уживаме. Кој ти дава таква милина, ем се возиш кон Европа, ем друг му ја мисли за тебе.

Што да ти кажам, си знаеш и сам

На прав пат сме. Дефинитивно. Се возиме турбо и на поверење, на слепо. Што има врска и така еднаш се умира, сега или попосле,...

Катерина Крстиќ / 11 ноември, 2019 10:21

Одложено судењето на Драган Павловиќ-Латас за случајот ,,Тотал‘‘ поради спреченост на претседателот на судечкиот совет

Поради спреченост на претседателот на судечкиот совет одложено судењето за ,,Тотал‘‘

На новинарот и уредник Драган Павловиќ-Латас, денеска требаше да му се суди за предметот ,,Тотал‘‘ каде е обвинет за затајување...

Перо Милчин / 7 ноември, 2018 15:46