Лидерот на ДПА во коалиција со ДУИ

Тачи се закани: Или ќе бидат прифатени нашите барања или ќе ја растуриме оваа држава

Иако се сметам за еден од најжестоките политичари во битките, секогаш сум внимавал тие битки да не се лични пресметки, вели...

Калина Мартинска / 6 април, 2024 13:21

„Се согласуваме дека истите би требало да продолжат да си ги завршат оние предмети кои ги почнале.

Избрани обвинители за гонење организиран криминал и корупција

Нема промени во тимот кој гони криминал и корупција. Советот на јавни обвинители ги реизбра обвинителите чиј мандат заврши...

Рејхан Бајрами / 17 март, 2022 18:10

Резултатите се очекува да бидат објавени до крајот на март 2022 година, за шест месеци од денот на завршувањето на Пописот.

Пописот успешен, резултатите за шест месеци

Вкупно 1 832 696 лица, 568 175 домаќинства и 837 255 станови се евидентирани со Пописот што официјално заврши вчера, а траеше 26 дена,...

admin@magazin / 2 октомври, 2021 13:40

Просечната месечна исплатена бруто-плата, пак, во јули изнесувала 42 627, што е за 4,9 повеќе од јули 2020 година.

80% земаат од Државата? Просечната плата во јули 28 540 денари

Просечната исплатена нето-плата по вработен во јули годинава изнесувала 28 540 денари и е за 4,8 отсто поголема од истиот месец...

Рејхан Бајрами / 21 септември, 2021 13:12

Објавата е поместена во „Сл.Весник на РСМ” бр.190/2021 од 11 август.

СРЕТЕН СТОЈКОВСКИ Е НОВ В.Д. ДИРЕКТОР НА ДРЖАВНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА

СРЕТЕН СТОЈКОВСКИ Е НОВ В.Д. ДИРЕКТОР НА ДРЖАВНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА Новиот в. д. директор на Државниот Инспекторат...

Владо Марин / 17 август, 2021 6:05

Министерот побара и побрзо да се донесат законите за реализација на мерките од Петтиот сет.

Бектеши: Опозоцијата да не ги блокира мерките кои се во интерес на компаниите и граѓаните

Министерот за економија Крешник Бектеши вчера ја повика опозицијата да не ги кочи законите во Собранието кои значат поддршка...

Перо Милчин / 6 март, 2021 18:23

-Бошњаците можат да сонуваат што сакаат и тоа не е забрането. Меѓутоа, посакувам Република Српска да биде самостојна, што е многу реално.

Додик: Реално е Република Српска да стане самостојна

Српскиот член на Претседателството на Босна и Херцеговина, Милорад Додик, изјави дека посакува Република Српска да стане...

Мирко Бачиќ / 25 февруари, 2021 6:38

Треба да извршиме процес на декодирање на пораките што се примаат низ целото тело.

Што значи перцепција за која зборува тканаречениот Министер за Корупција?

Поимот перцепција потекнува од латинскиот термин перцепиран и ги опишува и двете акција како последица на перцепцијата...

Мирко Бачиќ / 1 февруари, 2021 19:39