Пратениците вчера по политичкиот договор го избраа новиот состав на изборното тело

Привремениот состав на ДИК со мандат од шест месеци

На Седницата на Собранието на Република Македонија пратениците со 100 гласа “за” и ниту еден “против” или “воздржан” вчера...

Мирко Бачиќ / 26 јули, 2018 8:55

Законодавниот дом во 30 минути ги изгласа измените на Законите и членовите на ДИК

Пратениците ги изгласаа сите политички одлуки

Пратениците по “скратена” постапка ги изгласаа сите предлог измени на Закони и новиот состав на ДИК а по прегледот...

Мирко Бачиќ / 25 јули, 2018 18:59

Заев отстапи од Договорот и сега сака гаранции од ВМРО - ДПМНЕ дека нема да има бојкот

Заев го услови изборот на ДИК

Иако се постигна политички договор сепак не се избраа членови на ДИК. Синоќа во Собранието на Република Македонија се чекаше...

Мирко Бачиќ / 24 јули, 2018 6:48

Пратеникот Илија Димовски без коментар дали денес ќе свика седница на Комисијата за избори и именувања

По Договорот може да се селектираат кандидатите за ДИК

Комисијата за избори и именувања чиј претседател е пратеникот Илија Димовски од ВМРО – ДПМНЕ по постигнатиот политички...

Мирко Бачиќ / 23 јули, 2018 16:51