Имено Хаџидаде изјавил дека неговите воени сили кои го соборија американскиот дрон над своја територија, зад него забележале и авион во кој имало 35 луѓе, но се воздржале.

Порака до Трамп од Иран: Можевме да ви го срушиме и авионот со 35 луѓе, но се воздржавме

Бригадниот генерал Амир Али Хаџидаде, командантот на иранските воздухопловни сили на Исламската револуционерна гарда со...

Катерина Крстиќ / 21 јуни, 2019 16:12

За превоз на органот беше дизајниран посебен дрон, кој е во состојба да го одржува органот за трансплантација, а исто така и да го надгледува.

СВЕТСКО ЧУДО: За прв пат во историјата ДРОН достави бубрег за транспантација- Со падобран одлета 5 километри!

За прв пат во историјата, на хирурзите во американска болница им беше доставен бубрег за трансплантација со дрон. Многу хирурзи...

Сара Фемина / 4 мај, 2019 1:30

Втор неуспешен обид за прелет со дрон врз руската база во Сирија

Руската војска урна дрон во близина на базата Хмејмим

Руската војска повторно урна дрон во близина на воздухопловната база Хмејмим во Сирија кој е лансиран од подрачје контролирано...

Мирко Бачиќ / 12 август, 2018 10:21