На втората пауза од денешното продолжение на лидерската се огласија Заев и Мицкоски

Заев прифати техничка влада – 2/3 мнозинство за ДИК и Закон за финансирање на партиите

На паузата претседателот на СДСМ Заев истакна дека беше потребно мудрост и нерви и дека пред Договорот со Грција Владата...

Мирко Бачиќ / 23 јули, 2018 15:34

Договорот за Референдум дава правен легитимитет на Законот за Договорот со Грција но и Законот за употреба на јазиците

Договорот од лидерската ќе влијае врз Одлуката на Иванов

Дали знаат политичките партии дека кога ќе постигнат политички Договор за Референдум и содржината на референдумското прашање...

Мирко Бачиќ / 22 јули, 2018 11:21

Според информации кои брифираат од текот на средбата партиите се далеку од решение

Лидерската заврши! Договор нема! Ќе следат продолженија!

Лидерската средба на четирите најголемите политички партии во Македонија кои воедно и имаат членови во Државната изборна...

Мирко Бачиќ / 19 јули, 2018 16:51

Тендерот за мазут во Министерството за одбрана го доби „Пуцко петрол“ без лиценца за мазут

Кои се албанците кои што профитираат од тендерите на ДУИ-СДСМ (34,56 Мио ЕВРА)

Тендерот на Министерството за одбрана за набавака на мазут од јуни годинава го доби компанијата „Пуцко петрол” ДООЕЛ...

Рејхан Бајрами / 4 јули, 2018 14:32

Демократската Унија за Интеграција денеска одбележа 16 годишнина од основањето и во обраќањето до своите членови и поддржувачи се пофали со 12 последователни победи во сите изборни процеси во земјата, 4 конгреси од кои 3 изборни и 1 тематски и со илјадници вработени во администрацијата и приватниот сектор.

После 16 години постоење и ДУИ се пофали со инвестиции?

Демократската Унија за Интеграција денеска одбележа 16 годишнина од основањето и во обраќањето до своите членови и поддржувачи...

Македонка Димкин / 6 јуни, 2018 0:29