По само две недели откако од „Тесла“ ја потврдија изградбата на нова гигафабрика во Шангај, Илон Маск ја најави најверојатната локација за изградба на фабрика и во Европа.

Наскоро фабрика на „ТЕСЛА„ и во некоја европска држава

По најавата дека „Тесла“ ќе изгради фабрика во Европа на социјалните мрежи се појавија низа информации, меѓу кои дека Германија...

Македонка Димкин / 29 јуни, 2018 17:56