До 2035 година, швајцарскиот пазар на трудот ќе се намали за половина милион луѓе без понатамошна имиграција. Како резултат на тоа, стапката на вработеност и приходот по глава на жител, пресметани врз целата популација, ќе имаат тенденција да бидат под притисок

Зошто не во Европската Унија!

Avenir Suisse ја претставува новата “Бела книга” која флертува со пристапот во ЕУ. Во исто време, сепак, станува јасно дека...

Македонка Димкин / 30 мај, 2018 9:19

Во наредниот период планираме да бидат обезбедени над милијарда евра, средства кои ќе бидат искористени за подобрување на железничкиот систем во Република Македонија.

Владата е сериозно посветена на железничкото поврзување на Коридорот 8

За помалце од половина година се очекува да заврши изградбата на пругата Битола-Кременица со која се овозможува железничко...

Македонка Димкин / 28 мај, 2018 13:55