Извесно е дека до крајот на мандатот ќе бидат исполнети целите и од останатите столбови на програмата, како што се минимална плата од 16.000 денари.

СОВЕТНИКОТ НА ЗАЕВ ЗАБРЧАНЕЦ СЕ ПОФАЛИ НА ФБ: -Парите кај граѓаните – исполнето!

Извесно е дека до крајот на мандатот ќе бидат исполнети целите и од останатите столбови на програмата, како што се минимална...

Перо Милчин / 14 септември, 2019 18:30

Сите компании кои ќе покачат плата на вработените во износ од 600 до 6.000 денари, ќе добијат поддршка во форма на субвенционирање на здравствените и социјалните придонеси, за износот на покачувањето.

АНЃУШЕВ: “Многу ќе се радуваме 100 милиони евра да завршат на платите кај граѓаните”

Со новите мерки за економски развој, промовирани од премиерот Зоран Заев, сакаме Владата да стане партнер на компаниите во...

Сара Фемина / 4 септември, 2019 15:57

„Индустријата расте над 8 проценти, приходите во Буџетот се зголемени за повеќе од 10 проценти од лани и сето ова е доказ дека економијата живее.

ЗАЕВ ОД СОБРАНИЕ: “Индустријата расте, приходите во Буџетот се зголемени ЕКОНОМИЈАТА ЖИВЕЕ во земјава„

Претседателот на Владата на Република Македонија во Собранието на РМ, Зоран Заев на седницата на која го образложи Предлогот...

Перо Милчин / 30 август, 2019 15:16

Италија и Грција се двете земји членки на ЕУ со повеќе од четвртина од младите луѓе меѓу 20 и 34 години не се вработени

Македонија со лош рекорд, најголем број на млади невработени луѓе во Европа!

Неславен рекорд за Македонија! Македонија е на врвот на листата со земји во Европа каде што млади луѓе на возраст од 20 до 34...

Данаил Михајловски / 27 јуни, 2019 16:46

Според него и кај граѓаните има влијание од овие бројки, но оти динамиката можеби не е таква како што некој се надевал.

АНЃУШЕВ: „Во овие 27 години сме немале подобри бројки во економијата во Македонија„

Вицепремиерот задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев, во интервју за ТВ Телма рече дека посреќни ќе бидеме ако живееме...

Рејхан Бајрами / 22 јуни, 2019 18:50

-Со ваквиот процент на раст, нашата држава е убедливо прва по раст на странски директни инвестиции и во регионот но и помеѓу сите пост-транзициски држави опфатени со извештајот.

КОСТАДИНОВ: „За една година во Македонија странските директни инвестиции пораснаа за 260 отсто„

-Вистинските економски политики и напредокот кон ЕУ и НАТО позитивно влијаат врз развојот на економијата. Тоа го потврдуваат...

Рејхан Бајрами / 13 јуни, 2019 19:51

Општините и натаму мака мачат со големите долгови, иако лани добија од државата 50 милиони евра за таа цел. Делумно, велат, се раздолжиле, но имаат уште многу за враќање, рече Анѓушев.

АНЃУШЕВ: „ ЦЕЛТА ОД ВЛАДАТА Е МАКЕДОНИЈА ДА СЕ НАПРАВИ ЗЕМЈА БЕЗ КАЛ„

Кочо Анѓушев, вицепремиерот за економски прашања, изјави дека општините ќе добијат 37,5 милиони евра од државниот буџет за...

Рејхан Бајрами / 8 јуни, 2019 20:31

Заев со прес за позитивни економски резултати

Заев: На глава да застанам за да докажам дека имаме одлични економски резултати ?

Премиерот, Зоран Заев, денеска одржа прес конференција на коjа ги соопшти последните податоци за растатот на Бруто домашниот...

Узунов Бобан / 7 јуни, 2019 15:36