Тој рече дека е оптимист за движењата за економијата и смета дека се остварливи проекциите за раст од 3,2 проценти.

Тевдовски: „Економијата во Македонија оди во добра насока„

Извештајот на „Стандард енд пурс” е позитивен и покажува дека земјава и јавните финансии одат во добра насока, вели министерот...

Рејхан Бајрами / 10 март, 2019 21:25

Министерот изјави дека Владата ги поддржува фирмите, што придонесува за поттикнување на инвестициите и отворање на нови работни места во Република Македонија.

Тевдовски: „Честитам, во Македонија невработеноста е на најниско ниво„

Министерот за финансии, Драган Тевдовски пред граѓаните на Битола, во рамки на трибината „Фер општество – Шанса за сите“,...

Перо Милчин / 24 февруари, 2019 16:45

Но тоа што знаеме цело време е дека Владата продолжува редовно да се задолжува на домашниот пазар, а економијата да оди во негативен правец.

Економијата во Македонија на стаклени нозе. Задолжување за нови 26 милиони евра

Задолжувањата на владата на Република Македонија не престануваат. Економијата секој ден се повеќе тоне. Владата на Република...

Рејхан Бајрами / 7 февруари, 2019 12:35

Ако се анализираат овие бројки за сите десет години наназад, излегува дека 2018 година е најлоша по овој показател.

Катастрофа : Во 2018 година инвестициите во Македонија се најмали во последните десет години

Владата предводена од Зоран Заев, успеа да потроши само 65 проценти од планираните пари за капитални инвестиции во 2018 година....

Перо Милчин / 26 јануари, 2019 19:32

Според податоците на Државниот завод за статистика, просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во ноември 2018 година, изнесува 24 548 денари.

ПРАЗНИ ЏЕБОВИ – Просечната плата наместо да расте се намалува

Просечната плата никако не се зголемува како што беше ветено од актуелната власт. Иако СДСМ во предизборниот период најавуваше...

Перо Милчин / 24 јануари, 2019 17:27

Се прогнозира дека Индонезија би можела да влезе во првите пет светски најмоќни економии во светот.

НАЈМОЌНА СИЛА НА СВЕТОТ: Кина за една година ќе биде на економскиот врв

Седум од десетте најголеми светски економски сили до 2030 ќе бидат пазари во развој, според извештај на лондонската мултинационална...

Рејхан Бајрами / 13 јануари, 2019 20:48

Македонија е на 12. место кога е во прашање Трговската слобода, област каде е забележан значителен напредок.

Македонија на 68. место на најдобри места за бизнис

Македонија е рангирана на 68. место на листата на Форбс за водење бизнис, која е составена врз основа на 15 фактори, вклучувајќи...

Сара Фемина / 28 декември, 2018 11:26

Министерот Тевдовски се заложи за воведување на прогресивниот повисок данок на личен доход, иако целата стручна јавност е против оваа анти-реформа

СДСМ не ги ферма стопанските комори!

Целата стопанска јавност е согласна дека воведениот рамен данок на личен доход е една од подобрите реформи што се случила...

Данаил Михајловски / 24 декември, 2018 15:03