Но доколку се изненадите од високата сметка за струја треба да знаете дека и вие имате уддел со тоа што не ги исклучувате уредите за кои сметате дека не трошат многу електрична енергија но грешите.

Доколку ви стигаат високи сметки за струја исклучете ги овие уреди во домот

Јануари е месецот кога сметката за струга е највисока. Едно поради празниците овој месец, друго бидејќи е најладен. Но доколку...

Катерина Крстиќ / 10 јануари, 2020 11:06

Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство – Скопје соопшти дека ниту едно од критичните новороденчиња во инкубатор не беше доведено во животнозагрозувачка состојба ниту пак, дојде до влошување на нивната првобитна здравствена состојба откако вчера попладне имаше краток прекин на електрична енергија.

СНЕМАЛО СТРУЈА, НО НЕМАЛО НИ АГРЕГАТОР: Скопска гинекологија се огласи по вчерашниот прекин на струјата

Скопската гинекологија се огласи по вчерашниот инцидент со струјата, ниту еден процес не беше загрозен поради кусиот прекин...

Весна Петровска / 3 декември, 2019 12:52

Од АД ЕЛЕМ додаваат дека, тоа не е компанија ниту на ВМРО ДПМНЕ, ниту на СДСМ

ЕЛЕМ со остра реакција: Ние не сме компанија ниту на ВМРО-ДПМНЕ, ниту на СДСМ

По вчерашното соопштение на ВМРО, каде од партијата упатуваат неосновани и неиздржани критики за работењето на ЕЛЕМ, денес...

Катерина Крстиќ / 3 април, 2019 17:57

Отпадот се согорува во посебна комора. Со топлината која се добива се загрева вода, а пареата која се ослободува ја придвижува турбината на генератор кој создава струја.

Во Етиопија изградена фабрика која од отпадот прави електрична енергија!

Сензација. на африканскиот континент се отвори фабрика која отпадот го претвора во зелена енергија, чиста вода и тули за...

Македонка Димкин / 14 март, 2019 13:10

По најавите дека поранешната компанија на Анѓушев за која се води истрага во Грција, ќе е новиот универзален снабдувач за струја, прашање е дали некој профитираше два пати

“Бонбона“ бизнис: ЕДС нов универзален снабдувач на 700 илјади домаќинства со струја?

Јавниот повик за избор на универзален снабдувач со електрична енергија на домаќинствата заврши на 3 декември, а името на...

Мартин Попоски / 11 декември, 2018 13:47

Барањето на дел од советниците при Советот на Општина Битола за чист воздух и субвенционирана цена на струјата, колегите од СДСМ го оценија за политички публицитет

Битолчани на протест за чист воздух, бараат субвенционирана цена на струјата

Битолчани синоќа излегоа на протест за чист воздух, организирани од независната советничка група Поинаку. Протестот се одржа...

Мартин Попоски / 7 декември, 2018 8:43

EVN се правдаат на инсталацијата, снегот бил влажен и тежок, Петровска ја нема за коментар додека битолчани гневни што овој снег е ништо во споредба со годините наназад

Битола “трепка” како новогодишна елка, Петровска и EVN изненадени од снегот

Битолчани, во дел и повеќе од 24 часа се без електрична енергија, EVN како дистрибутер не може да престигне со прекините на електрична...

Мартин Попоски / 19 ноември, 2018 11:13

И покрај големите "економски" планови за целосна гасификација на државата факт е дека Македонија е потрошувач на електрична енергија

Во Македонија гасот е најскап а струјата најефтина во Европа

Еуростат за прв пат објави компаративни податоци за сите земји во и надвор од Унијата по колку точно плаќаат за гас а Македонија...

Мирко Бачиќ / 12 август, 2018 18:37