Затоа се проценува продажбата да се зголеми од моменталните 319.000 единици на околу 540.000 во следната година.

2020 година ќе биде година на електричните автомобили

Последните неколку години постои голема експанзија на електричните автомобили, но тие се уште се во рамки на „статистичка...

admin@magazin / 28 декември, 2019 19:41

Од 2022 година, РЕНО планира да пушти во продажба 8 нови модели со електричиен погон

Рено инвестира една милијарда евра во електрични автомобили

Францускиот производител на автомобили РЕНО, планира да ги зголеми производствените погони во градовите Клеон и Мобеж, каде...

admin@magazin / 23 јуни, 2018 13:20