Голем е споменот што денес нашата света Црква го слави, зашто велики се и славениците на овој ден. Го прославуваме, имено, споменот на великите и рамнопостолни цар Константин и неговата мајка – царица Елена.

Денеска е Св. Константин и Елена!

 Св. цар Кoнстантин и царица Eлeна. Рoдитeли на Кoнстантин му билe царoт Кoнстанциј Флoр и царицата Eлeна. Флoр имал уштe дeца oд...

Катерина Крстиќ / 3 јуни, 2020 9:37