Посетителите на Музејот на вода, елката ќе можат да ја видат од денеска, па се до крајот на јануари.

Накитена подводната новогодишна елка во Охридското Езеро

Традиционално и оваа година нуркачите од нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид денеска ја накитија подводната новогодишна...

admin@magazin / 25 декември, 2022 18:42

Во Италија и Аргентина, заедно со многу земји во Латинска Америка, новогодишното дрво се поставува на 8-ми декември и се растура на 6-ти јануари.

ЕВЕ КОГА ТРАДИЦИОНАЛНО СЕ КИТИ НОВОГОДИШНАТА ЕЛКА: Празници и радост за најмалите!

Поставувањето и растурањето на елката се поврзани со одредени датуми. Традиционално, новогодишните дрва не се украсуваат...

admin@magazin / 27 ноември, 2022 18:04

На уникатен начин им ја честитаат Новата година и божиќните празници на граѓаните!

Новогодишна елка под вода кај Заливот на Коските во Охрид

Нуркачите од нуркачкиот центар „Амфора“ традиционално, 19-та година по ред, ја накитија новогодишната елка под вода кај Заливот...

admin@magazin / 26 декември, 2021 10:54

Традиционално, Град Скопје ја осветли новогодишната елка, во вонредни околности, во време какво што живееме, без посебен настан.

СВЕТНА НОВОГОДИШНАТА ЕЛКА ВО СКОПЈЕ

СВЕТНА НОВОГОДИШНАТА ЕЛКА ВО СКОПЈЕ! Традиционално, Град Скопје ја осветли новогодишната елка, во вонредни околности, во...

admin@magazin / 7 декември, 2020 20:09

Новогодишната елка што е поставена на плоштадот „Македонија“ ќе светне вечер во 19 часот, како предвесник на новогодишното празнување во Скопје.

ВЕЧЕР ЌЕ СВЕТНЕ НОВОГОДИШНАТА ЕЛКА НА ПЛОШТАДОТ „МАКЕДОНИЈА”

ВЕЧЕР ЌЕ СВЕТНЕ НОВОГОДИШНАТА ЕЛКА НА ПЛОШТАДОТ „МАКЕДОНИЈА“! Новогодишната елка што е поставена на плоштадот „Македонија“...

admin@magazin / 11:32

Ваквиот настан во останатите земји во светот се одржува по волја на граѓаните,односно присуствуваат оние кои сакаат, но кај нас се врши притисок врз вработените и им се ветува слободен ден доколку утре дојдат на плоштадот.

„Ќе добиете слободен ден ако дојдете да правиме елка“- притисок врз вработените во град Скопје?

Утре во 13 часот на плоштад „Македонија“ скопјани ќе се обидат да го урнат Гинисовиот рекорд и да направат најголема елка...

Катерина Крстиќ / 20 декември, 2019 15:08

Керол Шулц ja купила садницата во 1959 година и ја чувала на маса. Таа го засадила дрвцето во нејзиниот двор по Божиќната сезона и го гледала како расте, пренесува АП.

ЊУЈОРК БЛЕСНА СО БОЖИЌНАТА ЕЛКА: Поставена елката од 23,5 метри за претстојните празници(ВИДЕО)

Норвешката смрека од 23,5 метри, купена како фиданка пред 60 години, е поставена беше вчера во центарот Рокфелер во Њујорк. Керол...

admin@magazin / 10 ноември, 2019 10:14