Вака, мојата професионална определба е сосема неважна. Сите граѓани пред законите се еднакви и сите имаат еднакви права. Гледам дека СДСМ и Министерството за одбрана тоа не го разбираат, а плурализмот, демократијата и еднаквоста пред законите се флоскули за дневна употреба, а не суштина на општественото живеење. Но, има време, ќе се демократизираме, ќе научат.

Ковачки: Етика ли е кога за прием на војници списоците се прават во локален партиски штаб на СДСМ?

Гледам во медиумите нарачани текстови против мојот избор како член на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ. Накратко, од власта...

Катерина Крстиќ / 23 септември, 2020 11:58

Професор по биохемија - Рашела Мизрахи му одржа лекција по етика на професор по етика - Ферид Мухиќ

Професорот по етика Ферид Мухиќ не положи испит по етика кај Рашела Мизрахи

Последните неколку дена, политичката и јавната сцена во Македонија ја обележаа низа скандали. Повеќе од еден месец се дискутира...

Магдалена Стојмановиќ / 17 февруари, 2020 10:59

Времето ќе покаже дали се точни добиените информации дека Никола Димитров има бекап опција за работен ангажман и кариера надвор од МНР и Македонија

Министерот Димитров ја доби жалбата против текстот “Никола Димитров си бега од земјата на која и го смени името“!

На 7-ми мај  2019, Магазин објави текст со наслов “Никола Димитров ‘си бега‘ во јуни, од земјата на која и го смени името“...

Данаил Михајловски / 6 јуни, 2019 21:57

Според собранискиот кодекс за однесување на пратениците во Собранието Богоевски е надлежен да повика двајца експерти по морал

Павле Богоевски ќе повика двајца експерти по морал за да утврдат дали го нарушил угледот на Собранието !?

Според собранискиот Кодекс за однесување на пратениците во Собранието донесен во јуни 2018 година како дел од дијалогот помеѓу...

Узунов Бобан / 16 мај, 2019 12:05

Новинарот секојдневно се соочува со прашања од етичка природа како што се фалсификување, кршење на авторските права, конфликт на интереси, прикривање на информации, повреда на приватноста итн.

Етиката и моралот појаки од соптвениот интерес, тоа треба да е новинарот!

Новинарот секојдневно се соочува со прашања од етичка природа како што се фалсификување, кршење на авторските права, конфликт...

Македонка Димкин / 5 март, 2019 10:53