Однесувањето на туристите ја премина секоја мерка

Пијанчење и голи девојки нема веќе – познатиот остров го менува имиџот, следуваат и казни

Властите во Палма де Мајорка реши остро да го казни нудизмот, сексот на јавни места, алкохолизирање и агресивно однесување. Како...

admin@magazin / 18 јули, 2018 10:35

Според новиот закон, се забранува било какво покривање на лицето

Холандија забрани носење на бурка и хиџаб во државни институции

Холандскиот Парламент го усвои законот со кој се забранува носење на облека која го покрива лицето, вклучувајќи ги исламските...

admin@magazin / 27 јуни, 2018 11:20

Министерот за надворешни работи Грција го објанува договорот помеѓу Македонија и Грција

„Со Договорот забранета е дискусија за македонско малцинство во Грција„

На официјалниот Јутјуб канал на Министерството за надворешни работи на Грција објавено е интервјуто на шефот на грчката...

admin@magazin / 23 јуни, 2018 12:08