Мора да се донесат соодветните одлуки за да можеме, кога ќе влезат оперативите, да го работат патот, така што верувам дека со брза динамика ќе го завршуваме и ова патно решение“, рече Заев.

Заев: Од Скопје до Приштина за 45 минути, автопатот ќе биде готов за 2,5 години

Автопатот Скопје-Приштина ќе почне да се гради во првото тромесечје од 2021 и верувам дека за 2,5 години ќе биде готов, рече денес...

Рејхан Бајрами / 23 октомври, 2020 16:25

Претседателот Сасоли потенцираше дека Европскиот парламент е посветен целосно на пристапниот процес за целиот Западен Балкан, и го оцени вклучувањето на земјите од регионот како историски исчекор за консолидацијата на ЕУ.

Македонија е подготвена да стане следната успешна приказна на проширувањето на ЕУ

Македонија е подготвена да стане следната успешна приказна на проширувањето на ЕУ.На средбата со претседателот на Европски...

Перо Милчин / 22 октомври, 2020 20:40

Само „Тргопродукт” во 2018 година остварила профит од 1,25 милиони евра.

За бизнисите на Заеви и Русија е алтернатива

Додека владата на СДС, од една страна користи спинови и етикетирања за своите политички неистомисленици карактеризирајќи...

Стојче Бушин / 21 октомври, 2020 10:57

Гледате дека бројките се зголемени. Дебатата и дискусијата е отсјај на слободата и јас ја разбирам, но на крајот сепак најголема тежина има експертската дебата и одлуки!

Заев: Вирусот е лебдечки, стои на површината, при движење го креваме

– За најновите мерки што ги предлага Комисијата за заразни болести, Заев вели дека тие во најголем процент не се ништо...

Стојче Бушин / 20 октомври, 2020 22:59

Македонскиот јазик денес е признат во целиот свет и неговата посебност е впишана во личната карта на нашата држава, во големото семејство на народи и на земји членки на ОН!

ЗАЕВ: Сè дури постои македонскиот јазик, ќе постојат и Македонците – Бугарија не бара Македонија да го промени Уставот

„Македонскиот јазик е признат во целиот свет и слободно се користи насекаде. Нашиот јазик е нашиот идентитет. Сакам да испратам...

Стојче Бушин / 14:18

Тој вели дека македонскиот јазик, македонскиот идентитет и посебност се меѓународно потврдени и признаени од целиот свет.

Заев за ТВ21: Не гледам потреба од лидерска средба за Бугарија, Мицкоски нема став за ниту едно важно, национално или стратешко прашање

Претседателот на Владата Зоран Заев, на прашање за тоа дали се согласува со барањето на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски...

Стојче Бушин / 18 октомври, 2020 13:21

Треба да сме му бескрајно благодарни, да го чуваме неговото дело и да го пренесуваме на идните поколенија, кои гордо ќе го спомнуваат и ќе ги пеат неговите песни.

Од денеска натаму имаме вечно почивалиште и спомен дом достојни за големината на Тоше Проески

Од денеска натаму имаме вечно почивалиште и спомен дом достојни за големината на Тоше Проески. Тоше никогаш ниту физички,...

Стојче Бушин / 16 октомври, 2020 19:13

Верувам дека Македонија со својата стандардизација и транспарентност во постапката, разбивајќи ги табуата коишто сѐ уште постојат, ќе изгради свој имиџ како исклучително поволна почва и клима за едно вакво производство коешто сѐ повеќе и повеќе ќе биде застапено во здравствената и во фармацевтската индустрија.

Заев: Следната година очекуваме преку 250.000 милиони евра производство на канабис за медицински цели

Со донесување на измените и дополнувањата на Законот за опојни дроги, ќе се овозможи извоз на цвет од канабис за медицински...

Стојче Бушин / 15:07