Како зимска опрема на моторни возила со најголема дозволена маса која не надминува 3.500 кг се подразбира:

Подгответе го возилото обезбедете зимска опрема: Што треба да имате од 15 ноември?

Согласно член 361 став (1) од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата моторните возила и мобилните машини кога учествуваат...

Катерина Крстиќ / 8 ноември, 2019 18:12

Опозицијата продолжува со офанзивата против предлог законот за Академија

ВМРО-ДПМНЕ со писмо и до францускиот амбасадор : Вие ја финансирате Академијата, погледнете што прави власта !

И покрај сите укажувања за основани сомневања за злоупотреба на системот од страна на ген.секретар Рашковски, при конкурсите...

Узунов Бобан / 20 септември, 2019 9:03

– Јас себеси се сметам за солидно информиран лаик за правната проблематика, додека професорот Калајџиев е врвен и докажан експерт.

Јас ја отворив аферата „Рекет“ и го урнав митот за Катица Јанева, тоа СДСМ ги боли, ги прави нервозни!

Има една суштинска разлика меѓу мојот став и ставот на професорот Гордан Калајџиев за преземањето на предметите на Специјалното...

Сара Фемина / 15 септември, 2019 9:53

Новиот закон за ЈО на критика на експертите

Експерти: Јавни обвинители имаат по неколку станови и џипови, тоа од плата не може !

  Дел од стручната јавност смета дека со предочените измени на законот, на ова поле, во практика нема да се промени многу...

Узунов Бобан / 31 јули, 2019 12:02

На денешната седница беа усвоени Законите за Судскиот совет на Република Македонија, Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер и Закон за инспекциски надзор.

Собранието денеска усвои три од законите кои беа одбиени од Иванов

Денеска во рамките на 97. седница, Собранието усвои три од законите кои не ги потпиша Иванов. Поранешниот претседател Ѓорѓе...

Катерина Крстиќ / 16 мај, 2019 20:27

Претседателот до сега не потпиша повеќе од 20 закни и ги врати назад до Собранието.

Џафери ќе го чека новиот претседател за потпис на законите кои ги врати Иванов

Додека трае кампањата за претседателските избори, Собранието ќе одржи само седница на која повторно ќе се  гласа за...

Катерина Крстиќ / 28 март, 2019 12:00

Работните групи на власта и опозицијата од денеска почнуваат преговори за системските закони

ВМРО бара гаранции дека ќе предлага државен Јавен обвинител, па после ќе преговара за судбината на СЈО ?

Работните групи на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ сè уште не ги започнале средбите за надминување на разликите за пакетот важни закони...

Узунов Бобан / 18 март, 2019 6:32

Претседателот Иванов не потпишува закони под името Северна Македонија

Талат Џафери повторно ќе го прекрши Уставот, ќе објави закони без потпис на Иванов ?

Пред да заминат на пауза на 1 април поради претседателските избори, пратениците по втор пат ќе гласаат 11 закони што претседателот...

Узунов Бобан / 12 март, 2019 17:21