Професор по биохемија - Рашела Мизрахи му одржа лекција по етика на професор по етика - Ферид Мухиќ

Професорот по етика Ферид Мухиќ не положи испит по етика кај Рашела Мизрахи

Последните неколку дена, политичката и јавната сцена во Македонија ја обележаа низа скандали. Повеќе од еден месец се дискутира...

Магдалена Стојмановиќ / 17 февруари, 2020 10:59

Една од најкоментираните теми во јавноста е токму законот за ЈО, но зошто Груевски кој обично има став за се, не се огласи околу ова?

Зошто Груевски нема став за предлог законот за Јавно Обвинителство

Една од најкоментираните теми во јавноста е токму законот за ЈО. Скоро една година во јавноста се дебатира за предлог законот...

Магдалена Стојмановиќ / 13 февруари, 2020 11:10

Член 109 апсолутно и став 1 и став 2 не им е место во Законот за јавно обвинителство, зошто значи директно мешање на законот во работата на советот на јавни обвинители.

Силјановска: Законот преку член 109 директно се меша во надлежноста на Советот на јавни обвинители

На денешната јавна расправа за Законот за Јавно обвинителство, универзитетската професорка Гордана Силјановска Давкова,...

Катерина Крстиќ / 28 јануари, 2020 16:10

Апел до опозицијата за отворена, суштинска и плодна дебата за ова законско решение, упати и СДСМ.

СКРОМЕН ПРИДОНЕС НА ЈАВНАТА РАСПРАВА ЗА ЈО: Вака пратениците на ВМРО -ДПМНЕ го поздравија Јовески

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ го пречекаа Љубомир Јовески со транспарент. -Г-н Јовески до кога ќе го криете писмото со кое притворената...

Весна Петровска / 15:13