АП наведува дека Иринеј, кога стана патријарх во јануари 2010 година, по смртта на патријархот Павле, „беше умерен и компромитиран избор за патријарх во рамките на фракциите во Српската православна црква“.

СВЕТСКИТЕ МЕДИУМИ ЗА СМРТТА НА ПАТРИЈАРХОТ ИРИНЕЈ: Тој беше критичар на Западот поради Србија

Бројни светски агенции и медиумски куќи ја пренесоа веста за смртта на патријархот Иринеј и мнозинството изјавија дека тој...

Рејхан Бајрами / 20 ноември, 2020 20:53

Лавров порача дека западот е многу опседнат со сопственото првенство и потсети дека не треба да се заборави никогаш на што не научи историјата.

Лавров : “На Русија Европа не може да и наредува”

Шефот на руската диплоамтија, Сергеј Лавров изјави дека сите обиди од Европа да се натера Москва да донесе одредени надворешно...

Рејхан Бајрами / 9 февруари, 2019 13:45

Поразителни анкетни резултати за Србија, секој 4 граѓанин сака да се исели од земјата, секој трет млад човек веќе аплицира за работа во странство и никој нема план да се врати назад

Секој четврти Србин сака да си замине од земјата

Над една петина од српските граѓани, односно 22 проценти, потенцијално сакаат да се иселат од земјата, покажаа резултатите...

Мартин Попоски / 16 октомври, 2018 9:18