За само еден месец на граничните премини Табановце и Богородица запленети се над 1100 пакети или околу 11 милиони парчиња нелегални кинески цигари, и околу 13 тони тутун во лист.

РЕКОРД: Царината запленила над 16 тони цигари и 13 тони тутун на Табановце и Богородица!

Државата трпи милионски загуби поради шверцот на тутун, царинската управа во две одделни акции спречила внес на30 тони нелегален...

Сара Фемина / 11 јули, 2019 17:56