Директорско разрешување

Вработени во Токсикологија алармираат за хаос, Демири нема да ја смени Илјази, туку Петровски

Наместо средување на хаосот на Токсикологија предизвикан од економската директорка Илјази, како што бараат докторите, министерот...

Калина Мартинска / 18:19

Чекаат гаранција исполнување на барањата

Приватните специјализанти не се откажуваат, четврти ден на штрајк

Штрајкот на докторите приватни специјализанти продолжува и понатаму. На денешниот, четврти ден од генералниот штрајк, беше...

Калина Мартинска / 18 април, 2024 12:02

Им порача да почекаат да завршат изборите

Генерален штрајк на 400 приватни специјализанти, министерот не е загрижен

Останува неизвесно дали од утре приватните специјализанти ќе го прекинат штрајкот. Владата им дала ново ветување дека на...

Калина Мартинска / 15 април, 2024 16:30

Веќе е јасно дека здравството е криминализирано.

„Во нормални држави, за случаи како скандалот на Онкологија, владите поднесуваат оставки“

Полициската акција на Клиниката за Онкологија, според сите индиции, ќе извади на површина скандал од трагични размери. Веќе...

Едмонд Бекири / 4 септември, 2023 12:45