Од 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително носење зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година.

Од денес почнува обврската за задолжителна зимска опрема

Зимата ни е пред прагот, па токму затоа и возачите треба да ги подготват своите возила за безбедно движење во зимски услови....

Катерина Крстиќ / 15 ноември, 2019 9:45

Согласно Правилникот, како зимска опрема на моторните возила со најголема дозволена маса која не надминува 3.500 кг. се подразбира:

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА ВОЗАЧИТЕ: Од утре МВР ќе казнува -внимавајте!

МВР ги информира граѓаните дека во периодот од 15 ноември до 15 март треба задолжително да поседуваат пропишана зимска опрема,...

Весна Петровска / 14 ноември, 2019 12:50

– зимски пневматици на сите тркала, со минимална длабочината на шарите на слојот што гази по обем и широчина, од 4 мм.

Подгответе го автомобилот до петок- обезбедете зимска опрема

Согласно член 361 став (1) од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата моторните возила и мобилните машини кога учествуваат...

Катерина Крстиќ / 12 ноември, 2019 11:50

Како зимска опрема на моторни возила со најголема дозволена маса која не надминува 3.500 кг се подразбира:

Подгответе го возилото обезбедете зимска опрема: Што треба да имате од 15 ноември?

Согласно член 361 став (1) од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата моторните возила и мобилните машини кога учествуваат...

Катерина Крстиќ / 8 ноември, 2019 18:12

Од АМСМ апелираат возачите да ја носат зимската опрема заклучно до утре

Утре завршува задолжителното носење зимска опрема во возилата

Утре завршува законската обврска за задолжително поседување на зимската опрема во возилата. Од АМСМ апелираат возачите...

Катерина Крстиќ / 14 март, 2019 10:24

На некои места коловозите се влажни, па поради ниските температури карактеристични за вечерните и утринските часови постои можност и од појава на голомразица.

Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози

Сообраќајот на државните патишта се одвива по претежно суви коловози, информираат од Авто мото-сојузот на Македонија. Сообраќајот...

Сара Фемина / 2 јануари, 2019 10:04