Славенски во богатата кариeра ги има поставувано текстовите на Шекспир, Гете, Пинтер, Горан Стефановски, Сашко Насев, Венко Андоновски.

Ненадејно почина познатиот македонски режисер Златко Славенски !

Режисерот Златко Славенски вчера ненадејно почина, потврдуваат од Факултетот за драмски уметности, каде Славенски беше...

admin@magazin / 9 април, 2019 14:16