Слепото црево кај човекот, вообичаено од 8-10 см и помалку од 1,3 см, нема функција во системот за варење.

КАКО БОЛИ СЛЕПО ЦРЕВО и колку е опасно

Слепо црево е црволик додаток или преостаната шуплива цевчеста формација прикачена на продолжетокот од дебелото црево....

admin@magazin / 4 септември, 2023 19:21

Истражувања се прават секој ден, при што последното укажува дека некои поблаги симптоми, исто така, може да бидат поврзани со овој вирус.

ОТКРИЕНИ 6 НОВИ СИМПТОМИ: Ова покажува дека вашиот организам е нападнат од КОРОНА ВИРУС!

Вирусот Корона го зафати целиот свет, додека во Кина ситуацијата се смирува, фокусот се пресели во дел од Европа. Истражувања...

Перо Милчин / 2 април, 2020 18:38

Кои хороскопски знаци најмногу се трудат во текот на односот?

ИСТРАЖУВАЊЕ ОТКРИВА: Еве кои хороскопски знаци се најдобри во кревет!

Астрологијата може да ви каже многу за некоја личност, вкус, став и вештини во спалната соба. Во истражување спроведено од...

admin@magazin / 19 март, 2020 15:25

За нив, лажењето е едноставно полесниот начин на кој обожаваат да ги кажуваат работите, притоа создавајќи приказни за секој мал настан.

Три хороскопски знаци важат за најголеми лажливци- Лагата е дел од нивното секојдневие

И покрај тоа што нема човек што е секогаш 100% искрен во секој момент од животот, кај овие 3 хороскопски знаци, лагата пак е секојдневна...

Весна Петровска / 18 јануари, 2020 13:03

Уште поголем проблем е тоа што поради истата недоумица на може да се случи и несреќа на патиштата.

НАЈТЕШКОТО ПРАШАЊЕ НА ВОЗАЧКИ ИСПИТ: Погрешниот одговор може да доведе до фатални последици

Дали знакот стоп има “силна забрана” во однос на превртениот триаголник – ова е прашање поради кое многумина паѓаат на...

Катерина Крстиќ / 14 октомври, 2019 22:10