Сега Грција нема проблем, бидејќи Заев и Димитров „им го решија“ со потпис на преспанскиот – но проблем има Бугарија кој Заев и Димитров го прифатија, исто така со потпис на договорот за т.н. добрососедство.

Дурловски: За чии интереси работи владата на СДСМ?

Македонија е земјата која треба да се откаже од македонското малцинство во Бугарија и од македoнскиот јазик, преименувајќи...

Катерина Крстиќ / 26 мај, 2020 13:27

Магазин ви го објавува првото интервју на Дурловски за медиумите.

ИНТЕРВЈУ СО ДУРЛОВСКИ: За Mагазин открива зошто од уметност се префрли на политика!

Магазин подготви прашања за еден од најпознатите носители на изборни единици во јавноста – Игор Дурловски. Неговото појавување...

Магдалена Стојмановиќ / 11 март, 2020 9:51

Во Битолската јавност најспоменувани имиња за пратеници се оние на Соња Карапаец (СДСМ) и Проф. Силвана Ангелевска (ВМРО-ДПМНЕ)

Избори се ближат, Битола веќе има кандидати за пратеници

Битолските политички ограноци, особено од ВМРО-ДПМНЕ и од СДСМ, веќе ги спремаат своите кратки листи за кандидати за пратеници....

Данаил Михајловски / 20 февруари, 2020 14:13

Верувам дека гледате и следите како набрзина се брише, се ништи, се што е македонско. Исчезнува придавката македонски пред институциите, ги менуваат топонимите, од соседите слушаме дека дека македонскиот јазик бил дијалект на бугарскиот

Игор Дурловски: Вечерва сум илјадници километри далеку од дома, но без чувство дека сум во туѓина!

Веќе неколку години, светот го запознава басот Игор Дурловски како интерпретатор на партии од оперскиот и концертниот репертоар....

Македонка Димкин / 3 февруари, 2020 16:24

Во согласност со Устав ни го зедовте најсветото, ова на својот фејсбук профил го напиша Игор Дурловски.

Дурловски: Во согласност со Уставот ни го зедовте најсветото!

Македонскиот оперски пејач Игор Дурловски на својот фејсбук профил ги прокоментира моменталните случувања во државата.  Фејсбук...

Катерина Крстиќ / 29 декември, 2019 13:25

Нивната цел е своето знаење и искуство да го пренесат на ученици и да им помогнат правилно да ја совладаат вокалната техника и да ги подобрат нивните вокални способности.

Се отвора Дурловски академија: Наша цел е да го пренесеме своето знаење и искуство

Македонските оперски пејачи Ана и Игор Дурловски по 20 години решија своето знаење да го пренесат на свои ученици па денеска...

Катерина Крстиќ / 12 септември, 2019 15:09

Кривичниот суд донесе одлука со која тој беше ослободен од кривичното дело тероризам кое му се ставаше на терет.

Дурловски: Ме возбудува фактот што италијанскиот весник го користи името Македонија

Актуелниот случај „Рекет“ го дрма целиот регион а не ја остави рамнодушна ниту македонската јавност. Многумина го коментираа...

Катерина Крстиќ / 11 август, 2019 21:59

Многу негативни коментари беа упатени до Тамара. Граѓаните и покрај што таа се извини велејќи дека од еуфоријата која ја чувствувала ги заборавила стиховите, граѓаните не мислат така. 

Вака се пее химната на Република Македонија: Игор Дурловски ќе ве наежи со неговата изведба

Јавноста бурно реагираше по скандалот со изведувањето на македонската химна на денот на независноста на САД од страна на...

Катерина Крстиќ / 5 јули, 2019 1:32