Караванот на ДИК за дистрибуција на материјалите ќе тргне од Битола, откако доверливите изборни материјали ќе бидат подигнати од печатницата „Киро Дандаро“.

ДИК денеска ќе изврши дистрибуција на доверливиот изборен материјал до општинските комисии

Државната изборна комисија денеска ќе го дистрибуира доверливиот изборен материјал до општинските изборни комисии, за престојните...

Катерина Крстиќ / 18 април, 2019 11:21

Владиниот портпарол, Миле Бошњаковски, неук, најави дека пред можни избори се планира од избирачкиот список да се избиршат над 400.000 државјани на Република Македонија

СДСМ пред избори ќе го “чисти” Избирачкиот список

Владиниот портпарол Миле Бошњаковски во однос на прочистувањето на Избирачкиот список денеска изјави дека се наследени...

Мартин Попоски / 3 октомври, 2018 14:34

Претседателот на Комисија за избори и именувања, Илија Димовски со појаснување што е избирачки список, што е државјанин на Македонија и зошто СДСМ се скара со СДСМ

Димовски со лекција: Не критикувајте го СДСМ за избирачкиот список, не разбираат

Избирачкиот список се прави врз основа на регистар на државјани и затоа нема потреба да се критикува СДСМ што не е прочистен...

Мартин Попоски / 14:14

Никола Димитров го оспорува избирачкиот список по кој се реализираше референдумот, истиот оној по кој СДСМ во 2017 година освои убедлива победа на локалните избори

За Димитров референдумот пропаднал поради лош избирачки список, кој за СДСМ е идеален

Министерот за надворешни работи на Македонија, Димитров, во очај, за пропаста на референдумот го обвини избирачкиот список,...

Мартин Попоски / 13:30

Поранешниот претседател на СДСМ, поранешен премиер и претседател на Македонија, Бранко Црвенковски, не успеал да гласа затоа што го немало во избирачкиот список

Бранко го избришале од избирачкиот список

Поранешниот претседател и премиер на Македонија Бранко Црвенковски на гласачкото место 2809 се обидел да гласал со пасош,...

Мартин Попоски / 30 септември, 2018 19:23

Бучковски ексклузивно за Бугарите открива дека во Македонија има 1.300.000 гласачи а не 1.800.000 и дека на референдум за Северна ќе излезат околу 700.000 и тој ќе е успешен

Бучковски на бугарите им раскажува колку е добро да си Северна

За една година Македонија направи сериозен исчекор во својата евроатлантска иднина, изјави професорот Владо Бучковски,...

Мартин Попоски / 26 септември, 2018 16:04

На полноќ истекува рокот за пријавување на Македонската дијаспора за гласање на претстојниот референдум за промена на името

Завршува јавниот увид и пријавувањето на иселениците за референдумот

Јавниот увид во Избирачкиот список и пријавувањето на иселениците за гласањето на референдумот на 30-ти септември завршува...

Мирко Бачиќ / 23 август, 2018 9:06

Дијаспората иако критикувана од СДСМ и ДУИ дека не смее да гласа на избори сепак пожелна да гласа на Референдумот за промена на името и националниот идентитет на Македониците

Над 540 пријави од дијаспората за гласање на референдумот од кои најмногу во Лондон

Вкупно 542 пријави заклучно до 13 часот доставени се преку веб апликацијата до Државната изборна комисија од граѓани за...

Мирко Бачиќ / 13 август, 2018 14:47