Во екот на забраната за финансиски исплати по Изборен законик, ќерката на Димитров, добила стипендија од Дескоска, од Македонија, да се школува дома во Холандија?

Владата со 40.000 долари стипендија за ќерката на Димитров?

На 4-ти Август 2017-та година тогашната министерка за образование Дескоска, со решение број 14-9573/1 формирала комисија за доделување...

Мирко Бачиќ / 6 септември, 2018 8:01

Измените и дополнувањата во Изборниот законик на мета на новинарската фела

Медиумските организации со осуда како ДИК ги толкува последните измени

Новинарите и медиумите со реакции за измените и дополнувањата на Изборниот законик во делот на медиумско претставување. Здружението...

Мирко Бачиќ / 8 август, 2018 9:24

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги со остра реакција

Со измените во Законот партиите ќе се рекламираат со наши пари!

Измените на Изборниот законик беа донесени по скратена постапка во Собранието на Република Македонија а по претходен договор...

Мирко Бачиќ / 27 јули, 2018 7:40

Собранието ќе ги гласа измените зависно од исходот од лидерската средба

Измените во Изборниот законик ќе чекаат политичка одлука

Талат Џафери сепак ќе почека да заврши лидерската средба па ќе знае дали ќе дозволи или не да се гласаат предлог измените...

Мирко Бачиќ / 23 јули, 2018 12:39

Мислењето од Венецијанската комисија нема врска со изборни процеси

Превид или обид за манипулација со измените во Изборниот законик?

Претседателот на Собраниската комисија за европски прашања – пратеникот Артан Груби ќе треба итно да објасни дали во...

Мирко Бачиќ / 17 јули, 2018 15:08

Додека се чека консензус за членови на ДИК, Собранието ќе гласа измени на Изборниот законик?!

Талат Џафери полека но сигурно го “чисти” патот до нови избори

Талат Џафери штотуку ги информираше пратеници на Собранието на Република Македонија дека им е испратен Предлогот на Законот...

Мирко Бачиќ / 13:15