Регистрирани сe 6.867 нови позитивни случаи од 35 градови во државата со намалување од 13,4% во однос на минатата недела.

ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ – НЕДЕЛЕН ИЗВЕШТАЈ ОД 5 ДО 11 АПРИЛ

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје во периодот од 5 до 11 април 2021 биле тестирани вкупно 27.329 материјали...

Рејхан Бајрами / 15 април, 2021 11:03

Регистрирани сe 7.933 нови позитивни случаи од 35 градови во државата со зголемување од 6,9 отсто во однос на минатата недела.

НЕДЕЛЕН ИЗВЕШТАЈ НА ИЈЗ ОД 29 МАРТ ДО 04 АПРИЛ

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје, во периодот од 29 март до 04 април, 2021, тестирани биле вкупно 26.142 материјали...

Перо Милчин / 8 април, 2021 17:46

Регистрирани сe 5.456 нови позитивни случаи од 34 градови во државата со зголемување од 22,2% во однос на минатата недела.

ИЗВЕШТАЈ НА ИЈЗ ОД 08 ДО 14 МАРТ, 2021-ЗГОЛЕМУВАЊЕ ОД 22,2% НОВИ СЛУЧАИ, СПОРЕДЕНО СО ПРЕТХОДНАТА НЕДЕЛА, НАЈГОЛЕМ ДЕЛ ОД РЕГИСТРИРАНИТЕ ОД СКОПЈЕ

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје во периодот од 08 до 14 март, 2021 биле тестирани вкупно 22.625 материјали...

Перо Милчин / 17 март, 2021 10:16

Регистрирани сe 2.232 нови позитивни случаи од 33 градови во државата со зголемување од 5,3%, во однос на минатата недела. Најголем дел од регистрираните случаи се од Скопје (n=953; 42,7%), со неделна инциденца од 154,3/100.000.

ИЗВЕШТАЈ НА ИЈЗ ОД 8 ДО 14 ФЕВРУАРИ: ЗГОЛЕМУВАЊЕ ОД 5,3% НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД И НАМАЛУВАЊЕ ОД 34,8% ПОЧИНАТИ, ПРОЦЕНТОТ НА ПОЗИТИВНИ 12,9%

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје, во периодот од 8 до 14 февруари се тестирани вкупно 16.299 материјали...

Мирко Бачиќ / 17 февруари, 2021 9:18

Согласно анализите од МАНУ, во последниот период се детектирани поголем број на нови варијанти, кои претходно не беа присутни кај пациентите во нашата држава, што може да укажува на континуиран внес на нови случаи на COVID-19 од странство.

ИЗВЕШТАЈ НА ИЈЗ ОД 1 ДО 7 ФЕВРУАРИ, 2021Г: ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА ОЗДРАВЕНИ, НОВИ СЛУЧАИ И ПОЧИНАТИ, ПРОЦЕНТОТ НА ПОЗИТИВНОСТ ИДЕНТИЧЕН КАКО ПРЕТХОДНАТА НЕДЕЛА

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје во периодот од 1 до 7 февруари, тестирани се вкупно 14.398 материјали...

Мирко Бачиќ / 11 февруари, 2021 19:28

Најголем дел од регистрираните случаи се од Скопје (n=984; 48,3 отсто), со неделна инциденца – 159,3/100.000. Највисока неделна инциденца од 611,4/100.000 е регистрирана во Демир Капија.

ИЈЗ: ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД-19, НАМАЛЕН НА ПОЧИНАТИ И НА ОЗДРАВЕНИ

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје во периодот од 25 до 31 јануари биле тестирани вкупно 13.742 материјали...

Рејхан Бајрами / 2 февруари, 2021 12:21

Најголем дел од регистрираните случаи се од Скопје (n=851; 49,3%), со неделна инциденца – 137,8/100.000. Највисока неделна инциденца од 190,5/100.000 е регистрирана во Кавадарци.

ИЗВЕШТАЈ НА ИЈЗ ОД 18 ДО 24 ЈАНУАРИ, 2021Г: НАМАЛУВАЊЕ ОД 28% НА НОВИ СЛУЧАИ И 12,7% НА ПОЧИНАТИ, СПОРЕДЕНО СО ПРЕТХОДНАТА НЕДЕЛА – ПАЃА И ПРОЦЕНТОТ НА ПОЗИТИВНИ ОД ТЕСТИРАНИ

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје во периодот од 18 до 24 јануари 2021, тестирани се вкупно 11.036 материјали...

Рејхан Бајрами / 31 јануари, 2021 17:07

По добиени 2 негативни теста за присуство на SARS-CoV-2 или со употреба на новиот алгоритам, како оздравени се водат 5.084 лица кои биле хоспитализирани или на домашно лекување, 12,1% помалку во споредба со минатата недела.

ИЈЗ: Намалување на бројот на нови случаи и на починати

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје во периодот од 18 до 24 јануари 2021, тестирани се вкупно 11.036 материјали...

Стојче Бушин / 26 јануари, 2021 15:18