Портпаролката на руското МНР јасна во ставовите на официјална Москва "За Русија се најбитни интересите на српскиот народ"

Захарова: “Русија ќе прифати секакво решение за Косово кое ќе е прифатливо за Србите”

Русија ќе го прифати секое решение за Косово кое ќе биде прифатливо за српскиот народ изјави портпаролката на руското...

Мирко Бачиќ / 13 август, 2018 11:55

Малески смета дека за 2001-ва сме виновни ние што не сме ги прогласиле Албанците за втор народ во Македонија 1991-ва година а очекува новини по Договорите со Бугарија и Грција

Малески “гледа” три вистини за една Република Македонија

Според Малески македонскиот народ сам е виновен за настаните во 2001-ва година затоа што уште во 1991-ва година не ги прогласи...

Мирко Бачиќ / 10:33

Албанскиот принц Лека Зогу Втори предложи Албанија и Косово да се обединат како една монархија бидејќи на тој начин националното единство би било идеално за двете страни

Лека Зогу: “Западна Македонија треба да влезе во голема Албанија како уставна монархија!”

Во интервју за “Дејли” принцот потенцир, дека откако кралското семејство се вратило од прогонство во 2002-ра година неговата...

Мирко Бачиќ / 12 август, 2018 9:36