Полицијата од Лондон и ја врати на Индија статуата на Буда од 12-ти век што била украдена пред 57 години

Британската полиција и врати на Индија украдена статуа на Буда од 12-ти век

Полицијата ја искористи церемонијата на прославата на деност на независноста на Индија за да и ја врати статуата од 12-ти...

Мирко Бачиќ / 17 август, 2018 7:55

Во тек е спасувачка операција а федералната влада испрати дополнителни сили да им помогнат на локалните служби

Во Индија најмалку 73 лица загинаа во поплавите

Најмалку 73 лица загинаа во поплавите предизвикани од обилните монсунски дождови во јужната индиска држава Керала а раселени...

Мирко Бачиќ / 16 август, 2018 11:58

Индија е на врвот на листата во три аспекти: сексуално насилство, вознемирување и трговија со жени, вклучително и за принудна работа и сексуално ропство

Индија, најопасна држава во светот за жените

Индија е најопасната држава за жените, со висок ризик од сексуално насилство и подложност на ропски труд. Ова го покажа истражувањето...

admin@magazin / 26 јуни, 2018 16:16

Мухамед Али Џинах се спротивстави на соседната земја која се нарекува себеси Индија, наместо Хиндустан.

Војна за зборови: Индија и Пакистан имале сличен спор во 1947

Со оглед спорот за името Македонија, би било интересно да се потсетиме дека за краток момент во почетокот на независноста,...

admin@magazin / 19 јуни, 2018 23:17