Во Охрид ќе се одржи конференција по повод усвојување на „Регионалниот патоказ за борба против корупција и нелегални финансии“.

Конференцијата по повод усвојување на „Регионалниот патоказ за борба против корупција и нелегални финансии“ во Охрид

Конференцијата по повод усвојување на „Регионалниот патоказ за борба против корупција и нелегални финансии“ во Охрид! Во...

Владо Марин / 25 јуни, 2021 12:43

Отпадот се согорува во посебна комора. Со топлината која се добива се загрева вода, а пареата која се ослободува ја придвижува турбината на генератор кој создава струја.

Во Етиопија изградена фабрика која од отпадот прави електрична енергија!

Сензација. на африканскиот континент се отвори фабрика која отпадот го претвора во зелена енергија, чиста вода и тули за...

Македонка Димкин / 14 март, 2019 13:10

Шиповиќ се приклучи на барањето пдговорност откако беа доделњни голем број на грантови на функционери и блиски до власта

Мирослав Шиповиќ се приклучи на барањето одговорност за криминалните иновации

Поранешниот претседател на Советот на општина Центар од СДСМ, Мирослав Шиповиќ реагираше на земањето на криминални грантови...

admin@magazin / 24 јули, 2018 13:08

Од неговиот кабинет за Алфа велат дека немало ништо спорно во ова.

Фирма на Кочо Анѓушев доби 160.000 евра од Фондот за иновации

160.000 евра од Фондот за иновации легнале на сметката на „Каст инвест“, компанија во која вицепремиерот Кочо Анѓушев е косопственик....

admin@magazin / 21 јули, 2018 9:00

Турција го претстави млазниот авион „Хурџет“ на авиосаем во Велика Британија

Хурџет е името на новио млазен авион од Турско производство

На Саемот во Велика Британија беше претставен прототип на млазниот авион „Хурџет“, кој се очекува многу наскоро да изврши...

Македонка Димкин / 18 јули, 2018 10:22

Слободен печат на Героски доби 10 милиони од државата – набавката на печатница прикажана како иновација

За плукање по македонизмот награда од 10 Милиони денари?

Весникот Слободен Печат каде што главен уредник е Бранко Героски доби грант од 10 милиони денари од Фондот за иновации на...

Македонка Димкин / 16 јули, 2018 22:34