Просветниот инспектор Илиевски на средба во германската амбасада

Просветниот инспектор Илиевски на средба во германската амбасада !

Соопштение: денес во 10ч просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски, кој откри незаконски професорски звања на двајца министри...

Узунов Бобан / 12 септември, 2019 9:13

Вишиот инспектор, од денеска ќе биде само советник – инспектор за основно и средно образование и ќе зема пониска плата.

Илиевски се врати на работа: “Биди среќен што не доби отказ”- ОД ДЕНЕС СО ПОНИСКА ПЛАТА

Вишиот инспектор Ѓорги Илиевски од одмор денеска се врати на работа, тој од страна на претседателот на Државниот просветен...

Рејхан Бајрами / 5 септември, 2019 7:55

–Зелен Пазар, Скопје, стари жени си донеле набрани билки за чај си продаваат, друга во кофа донела сливи од двор, трета донела кошница со домашни јајца од село…И доаѓаат инспектори со полиција и ги бркаат од пазарот како стока да се, на едната од нив и ја тегнеа кофата со сливи за да и ја земат, на друга и бараа лична карта да и пишат казна…

Жално: Инспектор безмилосно бркал бабичка која продавала, му ги нудела заработените 80 денари за да не плати казна

Статутс кој буквално ќе ве расплаче, и ќе предизвика многу емоции се појави утринава на социјалната мрежа Фејсбук. Имено...

Катерина Крстиќ / 27 јули, 2019 14:29

На 19 јули инспекторот Илиевски треба да се појави пред дисциплинската комисија во Државниот просветен инспекторат – постапката е покрената од Африм Саљиу,

Покрената дисциплинска постапка против просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски!

Со образложение дека се прекршени законските овластувања и злоупотребена службената положба – Државниот просветен инспекторат...

Сара Фемина / 12 јули, 2019 18:34

Ново обраќање на просветниот инспектор

Инспекторот Илиевски со писмо до “премиерите” Заев и Ахмети бара метла во просветниот инспекторат !

Просветниот инспектор Ѓорги Илиевски, кој и покрај препораките да не чепка многу во работата на државниот Тетовски универзитет,...

Узунов Бобан / 1 јули, 2019 9:32

„Јас немам намера да се спуштам на нивото на јавната дебата, бидејќи не станува збор за општите и посебните услови кои јас треба да ги исполнувам како вонреден професор.

НУХИУ: „Не чувствувам одговорност за скандалот и нема да се повлечам од функцијата„

Агим Нухиу, тврди дека нема ништо спорно што добил унапредување како вонреден професор на Тетовскиот универзитет додека...

Перо Милчин / 11 јуни, 2019 18:44