При тоа, овој инспекторат којшто покрај вршењето на надзори во здравствените установи, задолжен е и за издавање на решенија за изолација, во посочениот период издаде вкупно 11.962 решенија за изолација и домашно лекување на лица позитивни на КОВИД-19 и лица кои биле во контакт со заболени лица од КОВИД-19, што е за 2.000 помалку споредено со претходната недела.

Во последните седум дена инспекциите спроведоа вкупно 6.038 контроли и надзори, затворени се три угостителски објекти

По една недела од воведувањето на новите рестриктивни мерки за  заштита на здравјето на граѓаните и запирање на ширењето...

Сара Фемина / 22 април, 2021 7:30

Државниот пазарен инспекторат спроведе 4.591 контроли и 623 надзори поврзани со почитување на здравствените протоколи и закони.

Инспекциите спроведоа вкупно 6.038 контроли и надзори, затворени се три угостителски објекти за непочитување на новите рестриктивни мерки

По една недела од воведувањето на новите рестриктивни мерки за  заштита на здравјето на граѓаните и запирање на ширењето...

Перо Милчин / 14 април, 2021 20:22

Инспекциските служби како важен контролен механизам за правилно спроведување на мерките и здравствените протоколи, продолжуваат со интензивни контроли на терен, и санкции за оние кои нема да ги почитуваат мерките.

Во последните седум дена инспекциските служби спроведоа 5.197 надзори и контроли, затворени се осум угостителски објекти

Во периодот од 29-ти март до 4-ти април, од страна на седумте инспекциските служби, се спроведени вкупно 5.197 надзори и контроли....

Перо Милчин / 8 април, 2021 7:15

Во текот на изминатата недела изминатите 10тина дена се зголемува инциденцата. Најмногу е зголемена инциденцата на нови случаи во Скопје, регионот во Кавадарци и Неготино, Прилеп и Охрид и тоа се реперкуира на начин што има зголемен прилив на пациенти во болниците.

ИНСПЕКТОРИТЕ ИМААТ ЗГОЛЕМЕНИ ИНГЕРЕНЦИИ, СО ИНТЕНЗИВНА РАБОТА СИТЕ ПРОТОКОЛИ МОЖЕ ДА СЕ КОНТРОЛИРААТ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

Министерот за здравство Венко Филипче во денешната изјава за медиуми во врска со засилување на мерките со цел заштита од...

Мирко Бачиќ / 9 март, 2021 21:31

Во периодот од 4-ти до 10-ти јануари, Агенцијата за храна и ветеринарство, изврши 173 надзори, при што издадени се 3 решенија и спроведени се 15 едукации.

Во последните седум дена инспекциските служби извршија 2.608 надзори и контроли, затворени се пет угостителски објекти

Во периодот од 4-ти до 10-ти јануари 2021 година, од страна на седумте  инспекциски служби се спроведени вкупно 2.608 надзори...

Перо Милчин / 13 јануари, 2021 14:53

Скопје е многу поспецифично од другите единици на локална самоуправа имајќи го предвид дуализмот во локалната самоуправа, затоа одлучивме дека е паметно ова што го имаме како концепт, додека не се реши системски што со комуналната полиција.

ШИЛЕГОВ: БИ ГИ УКИНАЛ ЦЕНТРАЛНИТЕ ИНСПЕКЦИИ, ДА НЕ ПОСТОИ ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРАТ

На дебатата „Како до ефикасни и независни инспекциски служби во Скопје“ што ја организираше НВО Инфоцентарот, градоначалникот...

Перо Милчин / 25 октомври, 2020 10:54

Со плата од 14.500 денари, за гелот за дезинфекција во оваа тешка ситуација поскапува секој ден од 310 денари до цена од 1600 денари.

СРАМОТА- КАДЕ СЕ ИНСПЕКЦИИТЕ? Гел за дезинфекција од 310 денари СКОКНА до 1600 денари(ФОТО)

Гел за дезинфекција по дел аптеки низ Македонија достигна цена од неверојатни 1600 денари. На социјалните мрежи се појави...

Сара Фемина / 17 март, 2020 12:34