Една од пациентките во изјавата посочува дека во истата ординација, докторот ја контролирал нејзината бременост уште пред 8 години. Во текот на вчерашниот ден ДСЗИ на д-р Мухамед Асани му издаде решение за забрана за вршење на здравствена дејност во ординацијата која се наоѓа во неговиот дом.

ДСЗИ постапува според надлежностите во врска со случајот со д-р Асани

Врз основа на наодите од вонредниот инспекциски надзор од Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ), во врска со...

Рејхан Бајрами / 27 јануари, 2021 11:16

На почетокот на седницата, исто така, ќе се верификува мандат на член на Советот на Град Скопје кој доаѓа на местото на прерано починатиот советник и заменик – градоначалник Енвер Малиќи.

ЗАЕДНИЧКИОТ ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР МЕЃУ ГРАДОТ И ОПШТИНИТЕ ПРЕД СОВЕТНИЦИТЕ НА ГРАД СКОПЈЕ

На денешната 59-та седница Советот на Град Скопје ќе одлучува за воспоставување меѓуопштинска соработка меѓу Градот Скопје...

Стојче Бушин / 9 декември, 2020 10:12

За поставената железна платформа правниот субјект немаше одобрение и истата е поставена спротивно на Правилникот за користење урбана опрема. Направен е записник и задолжен е сопственикот во рок од 3 дена истата да ја отстрани и просторот да го врати во првобитна состојба!

Инспекторатот на Град Скопје и Комуналните инспектори отстрануваат нелегални тераси во Скопје!

По пријава од станарите на Млечен Ресторан, оваа тераса ќе биде отстранета во рок од три дена. Ја повикуваме Општина Карпош...

Рејхан Бајрами / 14 јуни, 2020 15:47

По ваквите добри вести поглаварот Реџепи го прегрнал Муки и дискретно му шепнал: Стево алекум, алекум Стево“!

ИВЗ го предложи Мухамед Зекири за посредник во дијалогот со владата и УЈП

Селам алекум, мир во земјата, мир во ИВЗ! Со овие зборови пратеникот Мухамед Зекири ги отворил портите и срцата на оџите во...

Мате Парлоф / 27 март, 2019 13:13

Добар дел од граѓаните ќе работат за новогодишните и божиќните празници, а законот предвидува дека за празници и неработни денови,работникот има право за екстра надомест.

Дневниците за Нова Година треба да бидат поголеми за 50 %. Следуваат казни до 4.000 евра

Еден дел од македонските граѓани ќе работат за новогодишните и божиќните празници. Искуството од досега покажува дека работниот...

Сара Фемина / 26 декември, 2018 9:24